Şölen başlangıcında çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, protokol üyeleri ve beraberindeki öğretim üyeleri, sergilerdeki tüm ürünleri tek tek inceleyerek nasıl yapıldığına yönelik bilgi aldılar.   

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Programı öğrencilerinin yıl boyunca hazırladığı birbirinden renkli ve emek verilmiş çalışmalar, şölene katılanların beğenisine sunuldu. Yetenekli öğrencilerin hazırladıkları cam boyama, seramik, halı deseni, çamur üzerine hazırlanmış üç boyutlu figürleri içeren temel sanat eğitimi çalışmaları, bahar şölenine katılan öğrenciler ve personel tarafından ilgi gördü. Aynı zamanda 28 öğrencinin ders sorumlusu öğretim elemanlarının destekleriyle yaptığı makine tasarımları da sergide katılımcılar tarafından dikkatle izlendi.

Şölen kapsamında, Sağlık Hizmetleri MYO Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri “Yaşlılık” konulu bir fotoğraf yarışması hazırladı. Şölen boyunca yaşlılıkla ilgili çekilen fotoğraflar arasında en çok oy alan fotoğraflar puan sıralamasına tabi tutulacak ve dereceye girenler şölen sonunda ilan edilecek.

Edebiyat Fakültesi de “Ermeni Mezalimi” konulu bir fotoğraf sergisiyle kültürel etkinliklere katıldı. Sergide katliamı en iyi belgeleyen fotoğraflar sunuldu.

KMÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik açılan ünlü Karamanlı hattat Osman Gözel’in rehberlik ettiği “Hüsn-ü Hat ve Kaligrafi” sergisine öğrenciler ilgi gösterdi.

Kazım Karabekir Paşanın hayatı ve eserlerini konu alan kitap sergisi, Kazım Karabekir MYO öğrencileri tarafından şölen süresince sergilenecek. Aynı zamanda kitap satışı ve Kazım Karabekir Paşa hakkında bilgi de veriliyor.