Konu ile ilgili olarak  Matematik Bölümü Öğrerim Elemanları bir açıklamada bulundular.

Açıklamada;''2011-2012 eğitim-öğretim döneminde normal ve ikinci öğretim olarak 94 öğrenciyle eğitim-öğretime başlayan, 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi sonunda ilk mezunlarını veren, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde bölümümüz ailesine yeni katılacak değerli öğrencilerimizle birlikte Türkiye'nin yenilikçi ve girişimci bölümleri arasında ilk sıralarda yer alma hedefine doğru ilerlemeye devam edecek olan sıradan değil aranan üniversite Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik Bölümümüzü tanıtmaktan bölüm öğretim elemanları olarak gurur duyarız.

Bölümümüz akademik kadrosu kendi alanlarında uzman, eğitimde deneyimli ve aktif olarak araştırma yapan 2 doçent, 3 yardımcı doçent ve 8 araştırma görevlisi olmak üzere 13 öğretim elemanından oluşmaktadır.
Öğrencilerimize matematik ve matematikle ilgili diğer alanlarda ileri düzeyde çalışmalar yapabilecek bilgi ve beceriler kazandırmayı, öğrencilerimizi toplumsal değerler ve kültürlere sahip bireyler olarak yetiştirmeyi misyon olarak belirleyen bölümümüz,  verdiği eğitimle matematiksel düşünce sistemini özümseyen ve kaliteli bilimsel araştırmalar yapabilen, ilgili alanlarda en iyi biçimde görev yapma yeteneğine sahip olacak şekilde topluma  duyarlı ve seçkin bireyler kazandıranbir bölüm olmayı vizyon olarak belirlemiştir.
Bölümümüz, ülke gereksinimlerini ve dünyadaki bilimsel gelişmeleri sürekli olarak izlemekte, değerlendirmekte ve Matematik programının temel yapısını bozmadan gerekli yenilikleri ve değişiklikleri yaparak edinilen güncel bilgileri öğrencileri ile paylaşmaktadır.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde Erasmus, Mevlana ve Farabi değişim programlarının gerektirdiği ölçütleri sağlayan öğrenciler, yurt içi ce yurt dışındaki üniversitelerle öğrenci değişimine katılabilmektedir.
Her yıl Erasmus programıyla öğrencilerimiz Avrupa'nın çeşitli üniversitelerine öğrenim görmek için gitme imkanı yakalamaktadırlar. 
Farabi programı yoluyla Türk ünivesitelerinde öğrenim gören öğrenciler gerekli koşulları sağladıkları takdirde Türkiye'deki anlaşma yapılan herhangi bir üniversitede bir yıl ya da iki dönem boyunca öğrenim hayatlarını sürdürebilmektedir.
Mevlana Programı, yurt içindeki yükseköğretim kurumları ile yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının öğrenci ve öğretim elemanı değişimini kapsamaktadır. Mevlana Programı ile en kısa sürede öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğinin sağlanması planlanmaktadır.

Sağlam bir matematik temelinin yanında esnek yapısı ile öğrencilere programlama, şifreleme, eğitim, bilişim, ekonomi ve benzeri alanlarda bilgi altyapısını oluşturma olanağı sunabilme düşüncesini barındıran programımız öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre yönlenmelerine fırsat veren çok sayıda seçmeli dersten oluşmaktadır.
Bu anlayışlara uygun olarak hazırlanmış olan programımız mezunları, disiplinler arası araştırma, ekonomi, iktisat, sanayi, bilişim, eğitim ve diğer ilgili alanlarda ihtiyaç duyulan matematik bilgisi ve düşünce sistemini en iyi şekilde uyarlayabilen, ilgili alanlarda yüksek lisans ve doktora programlarını izleyebilecek düzeyde bilgi ve beceri ile donatılmış bireyler olacaklardır.  
Bölümümüz mezunları, üniversitelerde akademik kariyer yapabildikleri gibi pedagojik formasyon alımı ile konumlarını daha da güçlendirebilmeyle birlikte matematikçiünvanı ile de Veri İşlem Yöneticisi, Sayısal Analizci, Matematikçi, Programcı, Yazılım Destek Uzmanı, Sistem Analisti, Sistem Progamcısı, Aktuerya Uzmanı, Kripto Uzmanı, Risk Analizcisi, Banka Kredi/Yatırım Yöneticisi, Finans Danışmanı, Yöneylem Araştırma Uzmanı, Öğretmen (eğitim sertifikası alarak), Ar-Ge Uzmanı, olarak; Finans Kuruluşlarında, İletişim Firmalarında, Bilgisayar Endüstrisinde, Danışmanlık Firmalarında, İmalat Sanayiinde, Ulaştırma Şirketlerinde, Eğitim Kurumlarında, Bankacılık-Sigortacılık alanlarında, Borsada, Kamu Planlama Bölümlerinde, Kamu ve Özel Şirketlerin Ar-Ge Bölümlerinde, Hastahanelerde, Güvenlik Şirketlerinde, Emlak Şirketlerinde ve benzeri birçok kurum, kuruluş ve şirkette çalışma imkanı yakalamaktadırlar. 
Amerika Birleşik Devletleri’nde 2014 yılında CareerCast.com tarafından yapılan en iyi meslekler sıralamasında Matematikçi mesleğinin 200 meslek arasında ilk sırada yer aldığı bilgisini gururla sunmak isteriz.
Matematik programının temel program olmasına ve ilgili diğer programların gelişmelerine olan katkısına bağlı olarak, ülkemizde de matematik en iyi meslekler arasında olma konumunu her zaman koruyacaktır.
Bölümümüz öğretim elemanları olarak, siz değerli öğrencilerimize bölümümüz hakkında yol gösterici niteliğe sahip bu bilgileri vermekten büyük onur duyar, ülkemize faydalı bireyler olmanızı temenni ederiz. Selam ve Sevgilerimizle,''dendi.