Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 17 Aralık günü, Ankara Bilkent Otel’de üniversitelere yönelik diploma eki ve etiketi ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreni Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve üniversite temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ)’den ödül törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş ve Üniversite Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci katıldı.

Törende KMÜ’ye Uluslararası Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label) almaya hak kazanan başvuru sürecini titizlikle yapıp bunu muazzam bir şekilde yapabileceğini kanıtlayan 36 üniversiteden biri olduğu için ödül verildi. KMÜ adına ödülü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş aldı.

KMÜ 2013 yılında Avrupa Komisyonuna yaptığı başvurunun değerlendirilmesi sonucunda Diploma Eki Etiketi almaya hak kazanmıştı. Üniversitenin 15 Haziran 2013 tarihinde Türkiye Ulusal Ajansına yapmış olduğu Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label) başvurusu, Eylül ayında Bologna uzmanları tarafından değerlendirilerek onaylanmış ve başvuru formları nihai değerlendirme için Avrupa Komisyonuna gönderilmişti. KMÜ bu eki almaya hak kazanan Avrupa genelinde 90 üniversiteden biri, Türkiye’den başvuran 29 üniversiteden biri olmuştu.

Bologna sürecinin önemli basamaklarından birisi olan Uluslararası Diploma Eki Etiketi belgesi, öğrencilerin diplomalarına ek olarak verilen tamamlayıcı nitelikte bir belge olup, uluslararası akademik ve mesleki tanınırlığı destekleyen bir “mükemmellik” belgesidir.