Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığının düzenlediği üç günlük gezi programıyla 250 KMÜ öğrencisi, milli mücadelenin destanlaştığı Çanakkale’yi görme ve şehit atalarımızın kabirlerini ziyaret etme imkânı buldu. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in bizzat yolcu ettiği kafile bu anlamlı ziyaretin ardından Karaman’a döndü.  

KMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Gökhan Özen, Çanakkale Savaşı’nın yalnız bizim tarihimiz değil, yakın dünya tarihinin de en önemli savaşlarından biri olduğunu belirterek, “Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan, kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azim mücadelesidir. Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde belirleyici bir rol oynamıştır.” dedi. 

Başkan Özen şöyle devam etti: “Milletimize bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu mücadeleye iştirak eden kahraman askerlerimizi ve ülkemizin birlik beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.”

Konsey Başkanı Gökhan Özen son olarak geziden duyduğu memnuniyeti dile getirerek 250 öğrenciyle şanlı destanın şehit kanlarıyla yazıldığı toprakları görme imkânını kendilerine sağlayan başta Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’e ve KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teşekkür etti.