Memleketi Konya’nın Ilgın İlçesinin Haremi Köyü olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Yardımcısı ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Ilgınlı vatandaşlar tarafından sevilen bir isim. Bundan dolayıdır ki Ilgınlılar,  Karataş’ın 30 Mart yerel seçimlerinde Ilgın Belediye Başkanlığı’na aday olmasını temenni etmişti. Fakat Karataş yerel seçimlerde adaylığını koymamıştı.

Karataş, Ilgın ve civarı ilçelerde 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayları arasında anılan önemli isimlerden birisi oldu. Bunun üzerine İlgin.gen.tr muhabiri Ramazan Koç, konu ile ilgili olarak açıklama almak amacıyla Karataş’ı aradı. Karataş, kendisine yöneltilen “Milletvekili aday adayı olmayı düşünüyor musunuz” sorusuna şöyle cevap verdi: “Hizmetimize ihtiyaç varsa, görevi yerine getirmek bize düşen bir borçtur.”

Prof. Dr. Karataş, “Eğer ismimizle ilgili Ilgınımızın kamuoyunda bir konsensüs oluşursa ve bizim hizmetimize bir gereksinim duyuluyorsa, bu görevi ifa etmek bizim için bir zorunluluktur” dedi.

KMÜ Rektör Yardımcısı ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş, açıklamasına şöyle devam etti: “Ilgınımızın yetiştirdiği bir fert olarak memleketimize hizmet ederek vefa borcumuzu ödemek isteriz. Biz bu toplumun bir ferdiyiz ve bizi yetiştiren topluma karşı sorumluluklarımız var. Hatta, toplumun da bir aydın olarak bizden beklentileri söz konusu. Bize verilecek bir görevde gerek Ilgın, gerek Konya gerekse ülkemiz için canla başla, gece gündüz demeden çalışmaya hazırız. Asıl olan bu millete hizmettir.”

ADEM DEMİREL