Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman’da öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen programa katıldı. Kale Sosyal Tesislerinde düzenlenen keyifli programa Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, il müdürleri, KMÜ öğrencileri ve çok sayıda konuk katıldı.

 

Öğretmenlik mesleğinin önemi ve değeri konusunda yapılan konuşmalar ile anlatılan hikayelerin konuklara duygulu anlar yaşattığı programa, KMÜ öğrencilerinin eşsiz müzik dinletisi de renk kattı.

 

Programda ilgiyle dinlenen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “ilk öğretmen” ve “başöğretmen” nitelikleriyle annelerin değerini vurguladı. Çocuklara konuşmayı, selamlaşmayı, şevkati, sevmeyi, vermeyi ve paylaşma gibi asil duyguları ilk öğreten asıl öğretmen olan annelerin takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Rektör Gökmen “Öğretmen olmak sevmeyi, hoşgörüyü, hataları örtüp güzellikleri öne çıkarmayı, en önemlisi de karşılıksız vermeyi gerektirir. Çocuklarını önce kollarında, sonra da yüreklerinde taşıyarak öğretmenliğin tüm özelliklerini gösteren anneler, hepimizin ilk öğretmenleridir. Kadınlar ve dolayısıyla öğretmenler, toplumun billur avizeleridir. Öğretmenlerin yaptıklarıyla toplumlar her alanda yükselmişlerdir. Evlat terbiyesini bir öğretmen edasıyla omuzlarına alan anneler, ömürlük teşekküre layıktır” dedi.

 

Davete katılan ve tertip heyetini onurlandıran konuklara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’in, ortaokul öğrenimi sırasında Fransızca öğretmeni olan emekli öğretmen Necati Yeniel’e günün anlam ve önemini belirten hediyesi, büyük bir coşkuyla alkışlandı. Yıllar önce ortaokuldaki başarılı öğrencisinin bugün Rektör olmasından dolayı gurur duyduğunu belirten emekli öğretmen Necati Yeniel, “irfan ordumuzu bizi unutulmaya terk etmedikleri için muhabbetle selamlıyorum” dedi.

 

Öğretmenlere hediye ve plaketlerin sunulmasının ardından, program KMÜ öğrencilerinin keyifli müzik dinletisi ile son buldu.