“17 ve 18 Şubat 2016 tarihlerinde Ankara ve Diyarbakır’da meydana gelen, askerî ve sivil vatandaşlarımızın yaşamlarını yitirmeleri ile sonuçlanan terör saldırıları, tüm ülkemizi olduğu gibi üniversitemiz mensuplarını da derinden yaralamıştır. Bu menfur saldırıların tek hedefi, ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini bozmaktır. 
Terörizmi besleyen, finanse eden ve destekçisi olan karanlık mahfiller şunu iyi bilmelidirler ki, bu tür kalleşlik barındıran şiddet eylemleri birliğimizi bozamayacak, bizi birbirimizden koparamayacak hatta birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da perçinleyecek ve bu aziz millet ilelebet payidar olacaktır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak inanıyoruz ki milletimiz, bu terör belasından da birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek kurtulmayı başaracaktır. Milletimiz, bu zor günleri el birliği ile atlatacak güç ve kararlılığa sahiptir. Bu vesileyle Üniversite olarak gerekirse en ön saflarda devletimiz ve milletimiz için mücadele etmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz.
Yaşanan bu saldırıyı nefretle kınıyor, öncelikle bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”