Beş günde altı farklı etkinliğin gerçekleştirileceği üniversitede etkinliklerin konu başlıkları ise şöyle: “Hizmet İçi Eğitim, Organ Bağışı Konferansı, 3. ÜNİKOP Spor Oyunları Şenlikleri (Hentbol Müsabakaları), Uluslararası İşbirliği Günleri, Sinan Yağmur İmza ve Söyleşi Günü, Aşure İkramı.”

Pazartesi Günü İki Etkinlik

Haftanın ilk etkinliği KMÜ Strateji Daire Başkanlığı tarafından idari personele yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim olacak. Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) ile Harcama Yönetim Sistemi (HYS) konularının ele alınacağı hizmet içi eğitim pazartesi ve salı olmak üzere iki gün sürecek ve SKS 3 Nolu Konferans Salonunda saat 08.45’te başlayacak. 

Aynı günkü diğer etkinlik ise Sağlık Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen Organ Bağışı Konferansı olacak. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Opr. Dr. Orhan Rahmi Fesçekoğlu, Opr. Dr. Onur Saydam, Uzm. Dr. Tayfun Et ve Organ Bağışı Gönüllüsü Ercan Çalışkan konuşmacı olarak katılacak ve etkinlik SKS 1 Nolu Konferans Salonunda saat 14’te başlayacak.

3. ÜNİKOP Spor Oyunları Şenlikleri (Hentbol Müsabakaları)

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) tarafından üçüncüsü düzenlenecek olan spor oyunlarının hentbol ayağına bu yıl Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliği yapacak. 10-11 Kasım tarihlerinde KMÜ BESYO Spor Salonunda gerçekleştirilecek müsabakaların açılışı 10 Kasım Salı günü saat 10’da yapılacak.

Çarşamba Günü İki Etkinlik

KMÜ PTTO ve Konya Teknokent ortaklığında Uluslararası İşbirliği Günleri’nin 9’uncusu düzenlenecek. HORİZON 2020 ve COST konularının ele alınacağı toplantıda Selçuk TTO Uzman Yardımcısı Nilgün Özdemir bilgilendirme yapacak. Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek etkinlik saat 13:30’da başlayacak.

Günün diğer etkinliği ise Sinema ve Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Sinan Yağmur İmza ve Söyleşi Günü’ olacak. SKS 1 Nolu Konferans Salonunda gerçekleştirilecek etkinliğin başlama saati 14:00.

Sinan Yağmur Kimdir: 1965 yılında Kapadokya ikliminde gözlerini açtı. Gördüğü rüya hayatının miladı oldu. Şehr-i Sevda adını verdiği rüyasındaki şehre gitmeliydi. Gönlünü açmak için senelerdir Konya’da yaşıyor. Çeyrek asırdır tasavvuf kokusu solumaya çalışıyor aşk fısıltılı kitaplarda...

Yayınlanmış eserleri: Tennure ve Ateş: Hz. Mevlâna, Her Anne Bir Melektir, Bilmezsiniz Ama Babalar da Ağlar, Cennetin Gülü Hz. Muhammed, En Sevgili Hz. Muhammed, Mesneviden Hikâyeler, Mesnevi Güldestesi, Mevlâna’dan Hikmetler, Mesneviden İnciler, Öğretmence Sevebilmek İnsanı, Minik Kalplere Dini Hikâyeler, Dede Korkut Hikâyeleri, Karagöz Ve Hacivat, Arkadaşım Hayvanlar, Tarihimi Çok Seviyorum, Aşkın Gözyaşları 1: Tebrizli Şems, Aşkın Gözyaşları 2: Hz. Mevlâna, Aşkın Gözyaşları 3: Kimya Hatun, Aşkın Meali: Yusuf İle Züleyha, Kerbela Aşk’a Belâ: Hz. Hüseyin, Aşkın Gözyaşları 4: HAMUŞ, Aşkın Gözyaşları 5: Yunus Emre.

Kampüsün Aşuresi Bizden

Haftanın son etkinliği 12 Kasım Perşembe günü Şems Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen aşure dağıtımı olacak. Yemekhane önünde gerçekleştirilecek aşure ikramının başlama saati ise 12:00.