Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Prof. Dr. Osman Çevik, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, dekan ve müdürler,  üniversite personeli, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, Şemail adlı şiiri okurken İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güzel, Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine adlı şiiri, fakülte personellerinden Yasin Haklı ise Bir Gece isimli şiiri seslendirdi. Programda Öğr. Gör. Fawzy Eıd Bekhıt ile öğrenciler de Hz. Peygamberle ilgili Arap dilinde yazılmış şiirleri dinleyenlerle paylaştılar. Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen ise Yağmur adlı şiiri seslendirdi. 
Tekbirler ve Kuran-ı Kerim tilavetleriyle Hz. Peygamberin anıldığı programın sonunda İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış bir konuşma yaparak “Peygamber Efendimizin cemalini görmeden iman eden aziz kardeşlerim, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle böyle bir programı düzenledik. Öğrencisi, hizmetlisi, farklı coğrafyalardan gelerek gönül veren hocası, dekanı ve rektörüyle bizi tartışmasız ortak zeminde buluşturan Peygamber Efendimizin huzurunda buluştuk. Umudumuz ve niyazımız içtenlikle O’nun bütün hayatımızı kuşatması ve O’nun yolundan ilerleyebilmek. Emeği geçen ve katılan herkesten Allah razı olsun.” dedi.