Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Ata Öğrenci Topluluğu tarafından “Kutlu Doğum Programı” düzenlendi. Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Peygamber Efendimizin doğumunun 1444. yılı kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ata Öğrenci Topluluğu başkanı Orhan Kaplan cahiliye döneminde yaşanan birçok yanlış adeti ve peygamberimizin doğumuyla meydana gelen mucizeleri katılımcılarla paylaştı. “Sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım” hadisi ile “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik” ayetini dinleyenlere aktaran Kaplan programa katılanlara teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Açılış konuşmasının ardından program Hidayet Karakülahlı tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Sonrasında öğrencilerden Serap Akyüz ‘40 Yaşındasın’ şiirini, Muhammet Osmanoğlu ‘Beni Bu Hallere Koyan’ ve ‘Muhammedi’ ilahilerini, Songül Doğan ‘Gelseydin’ şiirini, Havvanur Tekin ‘Yetim Kız’ ilahisini ve Aybüke Duman, Peygamber Efendimize yazdığı mektubunu okuyarak salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.

Etkinlik sema ayini hakkında bilgi verilmesi ve sema gösterisinin icra edilmesiyle sona erdi.