Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen ve Lösev temsilcisi Can Öney’in sunumunu yaptığı konferansta Lösev’in tanıtımı yapılırken lösemi hastalığı ile ilgili bilgi verildi.

Can Öney, Lösev’in okul, hastane ve sosyal hizmetler olmak üzere farklı kurumlarla ailelere yardımlarda bulunduğunu belirterek, “30 aile ile başlayan yardımlarımız şuan 17 bin aileye ulaştı. Ailelilere gıda ve kıyafet, çocuklara ise oyuncak yardımları yapıyoruz. 81 ili gezen tırımız, 250 kişilik ekibimiz ve 1,5 milyonu geçen gönüllülerimiz ile ihtiyacı olan ailelilerimize yardımlarımızı iletiyoruz.” dedi.

Lösemi’nin tedavisi uzun süren bir hastalık olduğunu hatırlatan Öney, çocukların eğitim hayatlarının aksamaması amacıyla onlara özel okul kurduklarını ifade ederek bu sayede lösemi hastası çocukların eğitimlerinin sekteye uğramadan devam ettiğini söyledi. Hastane ve okul hizmetlerinin hiçbir ücret alınmadığına vurgu yapan Öney, 10 Mayıs’ta yeni açılacak olan 280 yataklı hastanenin yanı sıra çocuklar için yeni bir okulun ve aileler için de yeni bir otelin hizmete gireceğini belirtti.

Hastalık hakkında da açıklama yapan Can Öney şöyle devam etti: “Lösemi, kemik iliğindeki hücrelerin bozulmasından kaynaklanıyor ve tedavi edilmemesi durumunda ölümle sonuçlanabiliyor. Fakat lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır. Hastalığın maliyeti ise bir çocuk için 250-300 bin lirayı bulabiliyor. Tekrar edebilen bir hastalık ve tekrarı durumunda gerek maliyet gerekse süreç daha zorlu bir hal alıyor. Hastalar tedaviyi aldıktan sonra sağlıklı insanlardan farkı olmuyor fakat bizlere göre daha dikkatli olmaları gerekiyor.”