Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşiye, konuşmacı olarak Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yetkilileri Fatma Uysal Uluer ve Timur Eren katıldı. 


İİBF Yunus Emre Konferans Salonunda 20 Mart Salı günü saat 15.00’te yapılan söyleşide Merkez Bankası yetkilileri bankanın tarihçesi, örgüt yapısı ve eleman alımına ilişkin süreçlerin yer aldığı sunum yaptılar. Sunumda eleman alımında KPSS’nin (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ana basamak olduğu, ardından banka yetkilileri tarafından yazılı ve sözlü sınavların yapıldığı vurgulandı.

Staj olanaklarından 3. sınıf lisans öğrencilerinin yararlanabileceğini söyleyen Fatma Uysal Uluer “Merkez Bankasında staj başvuruları elektronik ortamda yapılıyor. Staj yapacak kişiler, şeffaf bir biçimde seçiliyor. Bu açıdan Merkez Bankası çok tercih edilen bir kurumdur.” dedi.

Timur Eren ise özerk bir kurum olduklarını vurgulayarak bankanın eleman alımında kendi politikalarına göre işe alım kriterleri belirlediğini söyledi.  Eren,  yılda sadece 10-15 yeni personel alınabildiğini ifade etti.

Öğrencilerin kariyer planlamaları doğrultusunda yönelttikleri soruların cevaplandırılmasıyla söyleşi sona erdi. Program sonunda Kariyer Topluluğu Başkanı Halil Çifter, günün anısına Fatma Uysal Uluer ve Timur Eren’e plaket takdim etti.