KMÜ Karakalem Topluluğu tarafından düzenlenen “Yakın Siyasi Tarihe İz Bırakanlar: Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN” adlı konferans, 04 Mart 2013 tarihinde KMÜ Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda saat 15.00’te gerçekleştirildi   

Konferansta Refah Partisi Zonguldak Eski Milletvekili Necmettin Aydın, kendisinin de parlamentoda yer aldığı 28 Şubat sürecini değerlendirdi. Sürecin nedenlerini irdeleyen Aydın, 28 Şubat’ın yerli ve uluslararası olmak üzere iki boyutuna dikkat çekti. Yerli ayağın, Refahyol Hükümetinin icraatlarından zarar gören ve milli gelir dağılımında Türkiye’nin en tepesinde yer alan bir avuç azınlık olduğunu kaydeden Aydın, uluslararası ayağın ise Siyonistler olduğunu iddia etti.  

   Necmettin Aydın, Türkiye’de Refahyol Hükümetine kadar denk bütçe yapılamadığını söyledi, ilk denk bütçenin Refahyol zamanında havuz sistemi oluşturularak gerçekleştirildiğini dile getirdi. Aydın, havuz sistemi kurulmadan önce devletin harcama birimlerinin özel bankalara faizle borçlandığını, bunun da bütçe açığını doğurduğunu kaydetti, Refahyol Hükümetinin bu sistemi çözmesi üzerine zarar gören rantçıların ise 28 Şubat’ı yarattığını ifade etti. 

   Necmettin Aydın, 28 Şubat’ın bir nedeninin ise Siyonizmin çarkına Refahyol Hükümetinin çomak sokması olduğunu kaydetti. Refahyol’un D8’leri kurarak Yahudilerin vaat edilmiş topraklarında Müslüman birliği yaratmasının İsrail için büyük bir tehdit unsuru oluşturduğunu belirten Aydın, “Refahyol zamanında Kuzey Irak’ta Türk parası geçerli olmuş, Türkiye ve Kuzey Irak arasındaki ticaret mal mübadelesine dönmüş, doğuda bir yıl içinde tüm aileler zengin olmuş ve terör sıfıra inmiştir.” dedi. Aydın, “Bugün Kuzey Irak’ta Küçük İsrail kurulmuştur.” şeklinde konuştu ve sürecin Suriye’nin parçalanması, ardından da mümkün olursa Türkiye’nin parçalanmasıyla devam edeceğinin altını çizdi.

   Konferansta Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz ise Erbakan’ın hayatından ve ailesinden söz etti. Erbakan’ın okul başarılarından ve Almanya’daki eğitiminden de bahseden Altınöz, “Dizel motorlarının mucidi Erbakan’dır.” dedi. Altınöz, Erbakan’ın yalnızca 11 ay başbakanlık ve 20 ay başbakan yardımcılığı yapmasına rağmen Türk siyasi hayatındaki etkisine dikkat çekti, Erbakan’ın şahsı için değil, halkı için mücadele verdiğini kaydetti.

   Konferansın ardından Necmettin Aydın ve Mehmet Altınöz’e KMÜ Karakalem Topluluğu Başkanı Yılmaz Kaşlı tarafından plaket takdim edildi.