KMÜ’DE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Felsefi Düşünce Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen sinema etkinliğinde ’12 Yıllık Esaret’ filmi öğrencilerle buluştu. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı konferans salonunda gösterilen filme ilgi yoğun oldu.

 

Gerçek Bir Hayat Hikâyesi: “12 Yıllık Esaret”

 

Solomon Northup’un 1853 yılında kaleme aldığı ve kendi hayat hikâyesini anlattığı romanından sinemaya uyarlanan ve 2013 yılında vizyona giren ’12 Yıllık Esaret’ filmi,  ABD’nin kuzeyinde özgür bir yaşam süren Northup’un, kötü insanlar tarafından kaçırılarak 12 yıl boyunca köle olarak çalıştırılmasını ve kurtuluş mücadelesini konu alıyor.

 

“Amaç gerçek sanatı izleyenlerle buluşturmak”

 

Felsefi Düşünce Öğrenci Topluluğu Başkanı Murat Han Karaaslan, topluluk olarak gişe kaygısı olmayan, para kazanmayı değil doğruları yansıtmayı amaçlayan sanatsal filmleri öğrencilerle buluşturmak istediklerini söyledi.

 

Karaaslan, film gösterimlerinde sanatın gerçek yüzünü izleyenlerle paylaşmayı amaçladıklarını dile getirerek, “Gerçek sanat, hayatta yaşanan sorunları kimi zaman dramatik kimi zaman iğneleyici bir dille gerçekliğinden sapmadan anlatan sanattır. Bizler de sanatın bu halini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

“Yaşamak için değil, çalışmak için yaşayan insanlar olduk”

 

Etkinlikte gösterilen ’12 Yıllık Esaret’ filminde yaşanan olaylara değinen Murat Han Karaaslan, o dönemde insanların yaşamak için çalışmak zorunda bırakıldıklarını hatırlatarak, “Onlar, hayatta kalabilmek için kölelik yapmaya mecburdu. Bizler ise günümüzde yaşamak için değil, çalışmak için yaşayan insanlara dönüştük.” şeklinde konuştu.