Üniversitenin Karamanoğlu Mehmetbey Salonunda 28 Mart 2013 Cuma günü saat 15.00’te gerçekleştirilen seminerde Sosyoloji Bölümü öğrencileri, suç teorilerine ilişkin mevcut bilimsel çalışmaları arkadaşlarıyla paylaştılar. Ardından KMÜ Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, aktarılan teoriler üzerinden suçu irdeledi. 


Doç. Dr. Ünal, kriminolojinin Polis Kolejlerinde okutulan bir ders olduğunu belirterek “Aslında kriminoloji, başta psikoloji olmak üzere çok geniş bir bilimsel alanı kapsar. Ancak biz şu an sadece sınırlı bir çerçevede ve sosyolojik açıdan ele alacağız.” dedi. Suça ilişkin pek çok teori olmasına rağmen sosyoloji biliminin suçu, toplum temelli incelediğini kaydeden Ünal, “Çünkü suçlu tek başına suçlu değildir. Suç, kişinin çevresinden kaynaklıdır. Yani suç, toplumla paylaşılmalıdır.” dedi. 

Doç. Dr. Ünal, suçun göreceli bir kavram olduğuna da dikkat çekerek “Suç tanımı, toplumdan topluma değişim göstermektedir. Çünkü bir toplumda suç olan, başka bir toplumda suç değildir.” şeklinde konuştu.

Dinleyicilerin sorularıyla zenginleşen seminerde toplumsal pek çok konu tartışmaya açılarak öğrencilerin bakış açılarını genişletmeleri istendi.