Erasmus programı kapsamında Avrupa'daki birçok üniversite ile anlaşması bulunan KMÜ, ilk kez Avrupa dışından bir ülkedeki üniversiteyle uluslararası işbirliği anlaşması imzaladı.
  Konuyla ilgili açıklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversite olmanın üniversite kurmaktan daha zor olduğu bilinciyle beş yıl önce başladıkları çalışmalarına emin adımlarla devam ettiklerini söyledi. Gökmen “Avrupa Birliği dışındaki bir ülkede bulunan bir üniversite ile uluslararası alanda yaptığımız bu ilk anlaşmanın güzel bir başlangıç olmasını diliyorum. Yeni kurulan bir üniversite olmamıza rağmen, uluslararası düzeyde adımlar atmamızı üniversitemizin geleceği açısından önemli buluyorum. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak bu ilk uluslararası anlaşmanın yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

  Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin anlaşma imzaladığı Nazareth Koleji (www.naz.edu), 1924’te kurulan, karma eğitimli, bağımsız, öğrencilere lisans ve lisansüstü eğitim hizmeti sunan bir yükseköğretim kurumu niteliği taşıyor. Kolej Sağlık ve İnsan Bakımı, Sanat ve Bilim, Eğitim Fakültesi ve Yöneticilik olmak üzere dört okuldan oluşuyor. Kolejde 40’ın üzerinde lisans, lisansüstü ve sürekli eğitim programları yer alıyor. Sanat merkezleri, çeşitli atletizm dalları, kulüpleri ve organizasyonları ile Nazareth Koleji öğrencilerini başarılı profesyoneller olmaya hazırlıyor.