Kmü’lü Araştırma Görevlisine Necip Fazıl Ödülü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Hakan Sevindik, Necip Fazıl Mektup Yarışmasında üçüncülük ödülü kazandı.

Hakan Sevindik, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Konya Valiliği ile çeşitli kamu ve sivil toplum kuruşlarının işbirliğinde gerçekleştirilen “Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl Anma Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen Necip Fazıl Mektup Yarışmasına katıldı. KMÜ’lü Araştırma Görevlisi Sevindik “Buhranlar Asrının Seçilmiş Üstadına” başlıklı mektubuyla ödüle ulaştı.

Yarışma sonucunda düzenlenen ödül töreninde Hakan Sevindik’e kazandığı para ödülü ve Necip Fazıl Külliyatı takdim edildi.

Sevindik: “Gençlerimiz Necip Fazıl’ın Ruh ve Mana İklimini Mutlaka Solumalı”

Aynı zamanda doktora öğrencisi olan Hakan Sevindik KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimine yaptığı açıklamada Cumhuriyet dönemimizin en değerli şair ve mütefekkirlerinden olan Üstat Necip Fazıl Kısakürek adına yapılan bir yarışmada böyle bir başarı kazanmasının kendisi için büyük onur kaynağı olduğunu belirterek “Gençlerimizin Necip Fazıl’ın ruh ve mana iklimini mutlaka solumaları gerekiyor.” diye konuştu.

Mektubunda Necip Fazıl’ın şiirini cemiyetin damarlarında dolaşan bir iksir-i saadet olarak niteleyen Hakan Sevindik, üstadı Yunusça, Ezelî Padişah tarafından mana beratı eline, hak sözü diline verilmiş bir şair-i azâm ve ten tahtında kalmaktansa hikmet kalesinin burçlarında asılmayı göze alacak kadar fikir hürriyetine âşık bir mütefekkir olarak gördüğünü belirtti.