Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ)  Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin (TTO) tanıtım toplantısı düzenlendi. 

Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Selçuk TTO Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bayram Sade sunum gerçekleştirdi.
Toplantıya KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve üniversitenin akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin tanıtımının yapılacağını belirterek, bu ofisle ortak çalışmalar yapacaklarını ifade etti. 
Prof. Dr. Bayram Sade: “KMÜ ile sözde değil, özde beraber olmak istiyoruz”
Prof. Dr. Bayram Sade sunumunda ofislerinin Konya Teknokent kapsamında 2006’dan beri faaliyet gösterdiğini söyleyerek, Türkiye genelindeki teknoloji transfer ofisleri içinde ilk 10 arasına girdiklerini belirtti. Sade, diğer üniversitelerin teknoloji ofislerinden farklarını ise şu şekilde açıkladı: “Bizim ofisimiz sadece Konya ilini değil, KOP Bölgesinde yer alan 4 il (Karaman, Konya, Niğde, Aksaray) ve 7 üniversiteyi içine almaktadır. KMÜ’nün bizi destekleyecek olması ayrıca mutluluk vericidir.” 
Prof. Dr. Sade, Selçuk TTO’nun şu ana kadar yürüttüğü faaliyetlerde bölgedeki tüm illerdeki sanayi kuruluşlarından ve üniversite öğretim elemanlarından fayda sağlandığını vurgulayarak öğretim elemanı, öğrenci ve sektörden meydana gelen üç hedef kitlelerinin olduğunu söyledi. Sade, Selçuk TTO’nun üniversite-sanayi işbirliğinde aktif rol üstlenerek koordinasyon ve iletişimi sağlayan, akademik çalışmaların sanayiye yönelik ürün ve hizmetlere dönüşmesinde rol oynayan bir yapısı olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. Bayram Sade sunumunda, gerçekleştirdikleri hizmetleri beş başlık altında toplayarak şu şekilde sıraladı: “Farkındalık ve tanıtım hizmetleri, destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmetler, proje geliştirme/yönetim hizmetleri, fikri sınai mülkiyet hakları/ ticarileştirme hizmetleri, şirketleşme ve girişimcilik hizmetleri.”
Prof. Dr. Bayram Sade, sunumunu “KMÜ ile sözde değil, özde beraber olmak istiyoruz.” sözleriyle tamamlayarak, katılımcıların sorularını yanıtladı. 
Toplantıda söz alan Konya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Erenler, şirketleşme ve girişimcilik konusunda KMÜ’lü akademisyenlerin ve öğrencilerin başvurularını beklediklerini söyledi. Bugüne kadar KMÜ’lü üç akademisyenin projeleri aracılığıyla şirket oluşturduklarını ifade eden Erenler “Hem akademisyenlerinizin hem de öğrencilerinizin projelerine destek vermeye hazırız.“ dedi.


KMÜ’den Teknoloji Transfer Ofisi
Toplantının sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Teknoloji Transfer Ofisi kuracaklarının müjdesini verdi. 
Patent konusuna da değinen Yıldırım, özgün olmak kaydıyla tüm fikirlerin patent alabileceğini vurgulayarak “Yeni kurulacak Teknoloji Transfer Ofisimiz öğrencilerimizin fikirlerine profesyonel anlamda destek verecektir.“ dedi. 
Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, üniversite olarak fen bilimleri alanında ürettikleri projeler açısından aynı dönemde kurulan diğer üniversitelerden daha önde olduklarını da sözlerine ekledi. 
Toplantı sonunda KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade’ye plaket takdim edildi.