Engelli bireyleri tanımak, onlarla ilgili olumlu ve doğru bir algı oluşturmak amacıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik açılan kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere Karaman Belediyesi Encümen Salonu’nda ödül töreni düzenlendi.Programa; Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşaviri Bayram Şahin, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Durmuş Sayaslan, yarışmaya katılan engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ödül töreni öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, tüm engelli vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutladı. Karaman Belediyesi’nin şehrimizde yaptığı çalışmalarda, engelli insanlarımızın durumları da düşünülerek onların yaşamlarını kolaylaştıracak yönde projeler ürettiklerini ifade eden Başkan Çalışkan: “Bir şehrin şehir kimliği kazanması için hem sosyal, hem kültürel hem de ekonomik anlamda gelişmesi gerekiyor. Bizler de bu doğrultuda insan odaklı çalışmalar üretme gayreti içerisindeyiz.Bu klasik bir laf ama hepimiz bir engelli adayıyız. Engelli bireyleri sadece bir günle hatırlamayıp onları mutlu edecek yeni çözümler üretmeyi her daim aramamız gerekiyor. Düzenlenen bu yarışma çok anlamlı. Bu etkinliğe katılan tüm öğrencileri kutluyorum. Böyle organizasyonları sık sık yapacağız inşallah. Ben Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Engelli Meclisinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, yaptığı güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum ve bir kez daha engelli kardeşlerimizin engelliler gününü kutluyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşaviri Bayram Şahin ve Engelliler Meclisi Başkanı Durmuş Sayaslan da tüm engelli vatandaşların 3 Aralık engelliler gününü kutladı.

Yarışmada dereceye girenlerin isimleri şöyle:

Ortaokul alanında;

1. Sabiha Gökçen Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ayşe Çetin (Ipad)

2. İbrahimbey Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi A. Faruk Erkocaoğlu (Çeyrek Altın)

3. Mevlana Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ebru Gökdeniz (Gram Altın)

Lise alaında;

1. Bifa Anadolu Lisesi öğrencisi Yiğitcan Çalışkan (Yarım Altın)

2. Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Guru (Çeyrek Altın)

3. Toki Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Başev (Gram Altın)