Karaman, Aksaray, Niğde ve Konya illerinden oluşan KOP Bölgesinin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi kapsamındaki illerde uygulanan küçük ölçekli sulama projeleri 2014 yılı ödeneği 74,2 milyon TL Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz tarafından onaylandı. KOP Bölgesindeki küçük ölçekli sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve yaygınlaştırılması amacıyla kullanılacak bu ödenek ile ilgili protokol imzalandı.

Protokol İmza töreninden önce bir konuşma yapan KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu; “ 3 yıldır uygulamakta olduğumuz Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerine 263 milyon liralık bir kaynak aktardık. Amacımız kırsal alanlara sahip bu 4 ilimizin köy ve beldelerini tarımsal sulama suyu karşılama ve daha modern tarım yaparak bu alanlarımızdaki insanlarımızın üretim kapasitelerini arttırmak, katma değeri yüksek meyvelerin ve sebzelerin üretilmesini yönlendirmektir.  Bölgede uyguladığımız program Türkiye’nin en kapsamlı kırsal kalkınma programı sayesinde hane geliri artan yerlerden göçüde önlemiş olacağız. 5 yıllık bir süreçte 4 ile sulama alanında 350 milyon TL. kaynak aktarımı yapılacak ” dedi.

Vali Murat Koca ise konuşmasında; “Yer altı ve yerüstü sularının en verimli şekilde kullanılarak hanelerde gelir artışı olacağını ve gelirle doğru orantılı olarak ta göç olayının ortadan kalkacağını belirtti. Yapılacak olan bu yatırımın çok kısa bir sürede kendini amorti edeceğini söyleyen Vali Koca konuşmasının devamında Karaman’ın Yenilenebilir Enerji alanında yerini almaya başladığını ifade ederek enerji alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için bölgenin bir cazibe merkezi haline gelmesi konusunda yürütülen çalışmaların emin adımlarla sürdüğünü dile getirdi.

KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğluve Karaman Valisi Murat Koca'ın katılımıyla imzalanacak protokolle Karaman İli'ne 15 milyon TL tutarında ödenek aktarılacak. Protokol çerçevesinde Karaman İl Özel İdaresi'ne aktarılacak olan 15 milyon TL Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KOSİP) kapsamında, özellikle sulama tesisi olmayan kırsal kesimin sulu tarıma kavuşması için kullanılacak.