Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları'nın Konya'da düzenlediği Kubilay'ı anma töreninde basın açıklaması yapan 16 yaşındaki E.M.A, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Baştuğ konu ile ilgili açıklama yaptı.

“Genç kardeşimize karşı yapılan tam bir diktatörlüktür” diyen Baştuğ, “17 yaşındaki Erdal Eren’in yaşını büyülterek idam edenler nasıl faşist diktatör ise, 16 yaşındaki genç kardeşimiz E.M.A’nın yaptığı basın açıklaması sonucunda hakaret edildiği gerekçesi ile tutuklanmasına neden olanlarda aynı zihniyete sahiptir. 16 yaşında bir gencin söylemleri nasıl korkutmuş olmalı ki bu iktidarı, kardeşimizin okulundan alınarak gözaltına alınmış ve ardından tutuklamışlardır” dedi.

İktidarın eleştirileri kaldıramayacak kadar yozlaştığını iddia eden Baştuğ, iktidarın öfke ve kin kustuğunu dile getirdi. Baştuğ, “Gençlerin hür iradesini kullanarak iktidarın yanlışlarını eyleme ve söyleme dökmelerini engellemek için, yasaları, gözdağı vermek amacıyla kullanmışlardır.

Hiç kimse sokağa çıkmasın, hiç kimse söz söylemesin, hiç kimse konuşmasın istiyorlar. CHP de CHP'nin gençleri de bu baskıya boyun eğmez, eğmedi eğmeyecek” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ