Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan kooperatiflere (motorlu taşıyıcılar kooperatifleri,tarım satış kooperatifleri,esnaf kefalet kooperatifleri vb.) ve üst birliklere yönelik kuruluş ,işleyiş,denetim,bilgilendirme ve ilgili  sektörler ve kuruluşlarla koordinasyon hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülmesine yönelik geliştirilmiş,internet tabanlı Kooperatif Bilgi Sistemi (Koop-Bis) kooperatiflerin kullanımına açıldı.

Konuyla ilgili, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ile Ticaret İl Müdürlüğü’nün ortaklığında 14 Nisan Salı günü saat 17:00’da Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Başkan Ayhan Şancı yürütülen çalışmalardan memnuniyetini dile getirmiş olup, iyileştirme çalışmalarına her türlü desteği vereceklerin ifade etti.

İl Müdürü Yusuf Arı ise tanıtımını aynı salonda gerçekleştirdikleri KoopBis sisteminin hayata geçmiş olmasının önemli olduğunu, günümüz şartlarında veri tabanının güncel bilgiye ulaşmak için önemli olduğunu belirtti.

İl müdürlüğü personeli Celalettin Kutbay’ın KoopBis kullanımını anlattığı sunumun ardından soru cevaplarla program tamamlandı.

Haber Merkezi