Mevlüt Tavşan: "KOSGEB Müdürlüğü işletmelere gerekli yardım ve destekte bulunabilecek yeterliliğe sahiptir"dedi.

KOSGEB Karaman Hizmet Merkezi Müdürürü Mevlüt Tavşan açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

"KOSGEB 20 Nisan 1990 tarihinde 3624 sayılı yasa ile kurulmuş, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilişkili, tüzel kişiliğe haiz ve bütün işlemlerinde özel hukuk hükümlerine sahip olan bir Kamu kuruluşudur. Amacı; Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçların karşılanmasında KOBİ’lerin payını ve etkinliğini arttırmak, rekabet düzeyi ve güçlerini yükseltmek, sanayide entegrasyonlarını sağlamaktır. KOSGEB bu amaçlarını gerçekleştirmek için geri ödemeli ve geri ödemesiz destekler vermektedir. KOSGEB destek süreçlerinde, iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi sırasında ve sonrasında işletmelerden herhangi bir şekilde ücret talep etmemektedir.

Son zamanlarda Karaman İlindeki işletmeleri İstanbul, Edirne ve Tekirdağ merkezli danışman şirketleri aramakta ve KOSGEB’den 30.000-700.000TL kredi alma bahanesiyle dolandırmaktadırlar. Bu danışman şirketler işletmelere bir adet başvuru formu ile Devlet Desteklerini anlatan bir kitapçık göndermekte ve kargo aracılığıyla 90 ila 150 TL arası ücret talep etmektedirler. Bu şekilde işletmeleri bilgi verme, destek kullandırma, kredi ve dosya takibi şeklinde KOSGEB’den aradıklarını beyan eden danışman şirketlere kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir.

İşletmelerin kullanmak/yararlanmak istedikleri geri ödemeli ve geri ödemesiz desteklerle alakalı olarak; tüm başvuruları internet üzerinden kolaylıkla yapılabileceği, dosya takibi ve başvuru için danışman/aracılara gerek olmadığı, KOSGEB Karaman Hizmet Merkezi Müdürlüğü işletmelere gerekli yardım ve destek verebilecek yeterli personele sahip olduğu bilgisini kamuoyu ile paylaşmaktadır."dedi