Yerleşik Alan tespit çalışmalarının, köyde yaşayan vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar getireceği düşünüldüğünden,  Valimiz Sayın Murat Koca tarafından İl Özel İdaresine verilen talimat doğrultusunda çalışmalar hız kazanmıştır. Yoğun arazi ve büro çalışmaları neticesinde bir buçuk yıl gibi kısa bir süre içerisinde 80 köyümüz ve bağlılarında Yerleşik Alan tespitleri yapılarak sınırlarımız içerisindeki köylerin, köy merkezlerinin tamamının Köy Yerleşik Alan ve Civarı Sınır tespitleri tamamlanmıştır.

Karaman İli sınırları dâhilinde Merkez ve ilçelerinde 153 köyün,  köy merkezlerinin ve bunlara bağlı 15 adet bağlı tescillerinin Köy Yerleşik Alan ve Civarı Sınırları, 2014 Temmuz ayı itibarı ile belirlenmiştir. Vali Murat Koca başkanlığındaki Ayrancı Kaymakamı Genel Sekreter Vekili Erkan İsa Erat, İl Genel Meclisi Üyelerinden; Emine Şimşek, Eyüp Çayır, Hayri Ay ve İl Özel İdaresi birim müdürlerinden oluşan, İl Encümenince onaylanarak kesinleşmiştir.

İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü teknik elemanlarınca bütün köylerde çalışmalar alanda tamamlanarak harita ve kroki çizim işlemleri bitirilmiştir.

Bununla birlikte tüm köylerde yerleşik alan içinde vatandaşlarımız, yapı ruhsatı olmaksızın il özel idaresi onayı ve muhtarlık izni ile yapmak istedikleri inşaatlara başlayabileceklerdir.

Ayrıca bu bitirilen çalışmalarla birlikte köy içindeki yapılaşma taleplerine il özel idaresi tarafından, isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak tip projeler verilecek ve kaçak yapılaşmanın da önüne geçilmiş olunacaktır.

Köyde yaşayan vatandaşlarımız için önemli olan bu çalışmanın bitirilmesinde yoğun bir şekilde çalışan personeli,  Vali Murat Koca tarafından, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili Ali Yener Terlemez,  Harita Mühendisi Mustafa Karaoğlan ve Harita Teknikeri Arif Ali İş,  Başarı Belgesi ile taltif edilmiştir.