Yürümekte bile zorlanan nineler, dedeler, kadınıyla, erkeğiyle Dereköylü’ler oradaydı. Köye yakın olan 8 mahallenin muhtarları ki yaklaşık 38 bin kişiyi temsil ediyorlar, ayrıca Karaman Ekoloji Derneği (KED) temsilcileri de toplantı salonunun önündeydiler.

Çalışan ve çalışmayan toplam 5 ocak var ve hepsi de mahalleye çok yakın. Açılacak yeni ocak daha geniş bir araziyi kapsıyor ve bu alan otlak ve mera olarak geçiyor. Köylü bu toplantıya salona girmeden, toplantının yapılmasına izin vermeyerek dışarıda protesto etti. Yeni bir taş ocağı daha istemiyoruz, eskilerinin kapatılması için de mücadele edeceğiz dediler. Dinamit patlatılması ve bu konuda yeterince dikkatli olunmaması nedeni ile çoğu evin duvarlarının, tabanlarının çatlaklarla dolu olduğunu, sürekli evlerine tadilat yapmak zorunda kaldıklarını, hayvanların patlamadan kaynaklı yavru attığını, çocukların da, büyüklerinde bu patlamalardan korkuyla yatıp, korkuyla uyandıklarını söylediler.

Karaman Ekoloji Derneği (KED) yetkilileri halkın bu konudaki sorunları ve yapılabilecekler üzerinde de konuştular. KED olarak halkın yanında olacakları sözünü verdiler.

Yetkililerin toplantı salonunda kaldığı süre içerisinde halk “Taş ocağı istemiyoruz!” “Direne, direne kazanacağız!” “Dereköy bizim, bizim kalacak!”  gibi slogan ve alkışlarla yetkililerini protesto ettiler.

Yetkililer toplantı yapılamadığını tutanak altına aldılar.  Halk “BU DAHA BAŞLANGIÇ, MÜCADELEYE DEVAM!” sloganı ile protestoya devam ettiler,  yetkililerin gitmesinden sonra dağıldılar.