“Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nden alınan yazıya göre; Sanayi işletmelerinin tescilini yapmak, onların ekonomik ve sınai faaliyetlerini takip ederek gerekli veriyi toplamak ve bu verilerden elde edilecek bilginin, sanayi politikasının oluşturulmasında ve diğer birçok alanda kullanılmasını sağlamak amacıyla; 1957 yılında 6948 sayılı Sanayi Sicili Kanunu hazırlanmış ve aynı yıl yürürlüğe girdiği belirtilmiştir.

Yazıda devamla, “6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1. Maddesinde tanımı yapılan üretim faaliyetleri ile iştigal eden işletmeler sanayi işletmesi sayılır. Bu işletmeler aynı kanunun 2. maddesi gereği üretime başladığı tarihten itibaren iki ay içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tutulan sanayi sicil sistemine kayıt olmak ve buna karşılık alınacak Sanayi Sicil Belgesini gerektiğinde görevli memurlara göstermek zorundadır. Bu süre içerisinde kayıt olmayan sanayi işletmelerine kanunun 9 uncu maddesi gereği idari para cezası uygulanmaktadır .Kanun gereği Sanayi Siciline kayıt olması gereken sanayi işletmelerinin bir defaya mahsus olarak getirilen aftan yararlanabilmeleri için kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir” denilmiştir.

 Sanayi işletmesi sayılan iş yerleri için 31.12.2014 tarihi son gün olup sanayi işletmesi tanımına uyan ve bu tarihe kadar Sanayi Sicil Belgesi almayan iş yerlerine idari ceza uygulanacaktır. İlgilenen üyelerimiz  Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler” dedi.