Mayıs ayında gerçekleşecek olan Karaman Ticaret Ve Sanayi Odası seçimlerinin en popüler adayı Mustafa Sarı, Karaman iş dünyasında ve tarımda yaşanan sıkıntıları ele aldı. Mustafa Sarı konuşmasında;

‘’Ülke ekonomisinin kalkınmasında küçük ve orta ölçekli işletmeler önemli yer alıyor. Özellikle istihdam açığının önemli kısmı bu işletmeler tarafından gideriliyor. Ancak KOBİ olarak isimlendirilen bu işletmelerin birçoğu bir takım nedenlerden dolayı ayakta kalmakta zorlanmakta. Özellikle kriz dönemlerinde oldukça yıpranan KOBİ’ler için kolları sıvamanın zamanı geldi.

Yaptığımız araştırmalar, işletmelerin stratejik hedeflerine ulaşırken yapması gereken üretim, pazarlama, finansman, örgütlenme ve işletme, elektronik ticaret yönetimleri gibi çalışmaların çok önemli olduğunu bilmelerine rağmen, işletme içerisinde bu faaliyetleri hayata geçirme düzeyleri düşük çıktığını gösterdi.

Bununla birlikte bu faaliyetleri desteklemek amacıyla sağlanan teşviklerden yeterli haberdarlık olmadığını gördük. İşletmelerle yapılan görüşmelerde bu teşviklerin haberi ve anlatımı konusunda birinci sorumlu olarak Ticaret ve Sanayi Odası’nı gördüklerini anladık. Yapılan bu analizlerin ışığında KOBİ’lerin ve tüm Karaman İş Dünyası’nın sorunlarının giderilmesi noktasında elimizi taşın altında koymamız gerektiğini biliyoruz.

Daha bilinçli, her türlü teşvik ve imkândan yararlanabilen, aynı zamanda ürettiğini her pazarda satabilen bir iş dünyası için gerekli destek komisyonlarının Ticaret Ve Sanayi Odası bünyesinde kurulması gerekir. Daha önceden Tümsiad Karaman Şubesi bünyesinde oluşturduğumuz başta ‘’ Akademi Kurulu’’ olmak üzere tüm komisyonların çalışmaları bizim Karaman Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine hazırlıklı ve donanımlı girmemizi sağlayacak.
Ayrıca ‘’Karaman Elma’’sı nın uluslar arası pazarda pay sahibi olması için gerekli tanıtımın daha geniş yelpazede yapılması gerektiğine inanıyorum. Karaman’ın yerel tüm değerlerini küresel zirveye taşımaktaki inancımız TAM’dır. Bunun için daha önceden veya halen görev aldığım Sivil Toplum Kuruluşları’na bağlı teşkilatların harekete geçmeye hazır olduğunu biliyorum. Ayrıca sulama kooperatiflerinin sorunlarının giderilmesi ve ertelenen su kotasının önümüzdeki dönemlerde yürürlüğe girme ihtimaline karşı tarımsal risk analizleri hazır tutulmalıdır.
Halkımızın teveccühü ile görev verilmesi halinde, Karaman’ın tüm zenginliklerinin üzerindeki toz bulutları kaldırılıp, ekonomisi canlı istihdamı bol ve uzun soluklu işletmelerle donatılmış bir şehir göreceğiz. ‘’ dedi.

Çoğu esnaf ve KOBİ’ler Mustafa Sarı’nın, Türkiye’deki teşkilatlarının yanı sıra, Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İran, İsviçre, Suriye ve Ürdün gibi ülkelerde genel merkez ve şubeleri bulunan TÜMSİAD’dan, gerek proje gerekse Pazar desteği alacağından Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olması halinde Karaman’ı tarihin altın sayfalarına yazacağını söyledi.