Bu konuda, KTSO Yön. Kur. Bşk. Yrd.’sı Rıza Duru yaptığı açıklamada; “Uygarlıklara başkentlik yapmış, çok önemli kişiliklerin yaşadığı yer olarak bildiğimiz Karaman’ın hala kendi kimliği ile tanınmaması,bu kentin bireyleri olarak bizleri derinden üzmektedir. Ekonomik yönden eksikliğimizin bulunmaması,sosyal ve kültürel altyapılarımızın çok fazlası ile bulunmasına rağmen,bu konumda olmamız  bizlere tanıtım eksikliği olduğu gerçeğini bir kez daha anımsatmaktadır.BU gerçeğin bilincinde olan kurumumuz KTSO,geçtiğimiz yıllarda uygulamış olduğu  ,“Hz. Mevlana’dan Yunus Emre’ye  Evrensel  Sevgi ve Kültürlerin Kardeşliği” projesi ile tanıtım konusunda önemli çalışmalar yapmış,bu konuda ki duyarlılığını kurum olarak göstermiştir.Günümüzde ise,geçmişte yaptığımız bu çalışmaların verdiği  güç ile yeni projeler oluşturmamız  zorunlu hale gelmiş,en önemli projenin ise,KTSO bünyesinde “ Karaman Tanıtım Platformu yani KARTAP” ı  yaşama geçirme düşüncesi olduğu belirmiştir.Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları,özellikle Karaman’da yaşayan hemşerilerimiz ve yurt dışında ki kardeşlerimizin yer alacağı bu oluşum,”Kent olmamızın yanı sıra Kendimiz olmamızın” çalışmalarını yapacak olması,ilgililer arasında heyecan yaratmış,bu konuyu içeren  projelere gösterilen ilgi ise bu düşüncemizi kanıtlamıştır.

Aşağıda belirttiğimiz ve çoğunluğunda MEVKA desteği aldığımız  projelerimiz, bu güne kadar Karaman’da fazla önemsenmemiş konuların çözümüne yönelik ,ilimizin “Kendi kimlik ve kişiliğine” kavuşması yolunda önemli adımlar atacağımız “KARTAP”ın ilk çalışmaları olmuştur” dedi.

1-)  FOTOSAFARİ  DÜZENLENMESİ VE TANITIM MATERYALLERİNİN HAZIRLANMASI (Mevka Destekli)

a-)  Karaman’ın, fotoğraf ve video çekimlerinin yapılarak, kayıt altına alınması..i

b-)  Çekilen fotoğraflar ile iki dilde tanıtım kitapçığı hazırlanması
c-)  Çekilen videolar ile iki dilde tanıtım filmi hazırlanması
d-)  Taşınılabilir bilgilendirme panolarının hazırlanması
e-)  KARTAP adına web sitesi hazırlanarak tanıtım çalışmalarının bu site üzerinden yapılması

2-)  TURSAB ÜYELERİNE KARAMAN’I TANITICI PROGRAM DÜZENLENMESİ (Mevka ile işbirliği)

3-)  KARAMAN’IN BİLİNMEYEN YEMEKLERİNİN ORTAYA ÇIKARILMASI VE AHÇILARA EĞİTİM VERİLMESİ.

a-)  Karaman’ın bilinmeyen yemeklerinin araştırılıp belirlenmesi.

b-)  Belirlenen yemeklerin hazırlanıp, kayıt altına alınması
c-)  Karaman yemeklerinin, ulusal anlamda görev yapan aşçı ve yazarlara tattırılmasının sağlanması.
d-)  Karaman’da ki aşçılara, Karaman yemekleri hakkında eğitim verilmesi.(Mevka Destekli)

4-)  KARAMAN’I TANITAN HEDİYELİK EŞYA TASARIMI YAPILMASI

5-)  KARAMAN İÇİN ÇAL PROJESİ

Karaman’ın tarihi ve Turistik yerlerinde, tek tescilli türkümüz olan” Kebabın Tuzu” türküsünün seslendirilerek,sosyal medyada yer almasının sağlanması.