İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden konu hakkında yapılan açıklamada: "​Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30 Aralık 2014 tarihli ve 29221(Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Koyun keçi türü hayvan alım satımlarında, alan ve satan hayvanı aldığını veya sattığını 7 gün içinde, ölüm ve kesim nedeniyle hayvan kaydının düşülmesi ise 30 gün içinde İl/İlçe Müdürlüğüne bildirimi gerekmekteydi. Yönetmelikte yapılan değişiklik ile herhangi bir nedenle bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak gerekli bildirimleri yapılmayan koyun ve keçi türü hayvanların hareket, ölüm, kesim, işletmede zorunlu kesimleri ile yetiştiricinin kendisine ve işletmesine ait bilgiler, bildirim süresine bakılmaksızın ve cezai işlem uygulanmadan 31 Aralık 2015 tarihine kadar güncellenebilecektir.


Bu sebeple koyun keçi kayıt sisteminde işletmesinde bulunan fakat ağılında bulunmayan hayvanları idari para cezası uygulanmadan 31 Aralık 2015 tarihine kadar düşümünü yapabileceklerdir" denildi.