Bayrama hazırlık yapan vatandaşlar, körelen bıçaklarını bileterek kesim işlemlerini kolaylaştırmak istiyor. Bazıları Kurban Bayramı için yeni bıçak alırken, bazıları da eski bıçaklarını biletmeyi tercih ediyor. Bıçak bileme ustaları vatandaşların kurban Bayramı’nda kesim ve diğer işler için kullanacakları bıçakları bilemeye çalışıyor.

Haftaya yoğunluğun başlayacağını dile getiren Mehmet Ali Sakallı, vatandaşlara seslenerek bıçaklarını son günlere bırakmamalarını söyledi. Sakallı, “Şuan da gözle görünür bir yoğunluk yok. Önümüzdeki hafta yoğunluk başlar. Buradan müşterilere söyleyeceğim yoğunluk çok çökmeden bıçaklarını getirirlerse hem bizim hem de müşterilerimiz için daha iyi olur. Çok yoğun olduğu zaman ister istemez bıçağa istediğimiz kadar özenemiyoruz. Bir an önce yoğunluk daha başlamadan yani kurban bayramına bir iki gün kala değil de bayrama 1-2 hafta kala bıçaklarını getirirlerse kendileri açısından da bizim açımızdan da iyi olur” dedi.

Kurban bıçağı seçimlerinde Çin mallarından uzak durulması gerektiğini dile getiren bıçak bileme ustası Mehmet Ali Sakallı, "Bizim yaptığımız iş emek ve tecrübe isteyen bir meslektir. Herkes bıçak bileyemez. Bıçak bilemenin de incelikleri vardır. Yanlış bilenen bıçaklar kurbanlık hayvana acı çektirmektedir. Satın alınacak kurban bıçakları 5 TL'den başlayıp 30 TL'ye kadar yükseliyor. Yeni bıçak satın almayacak vatandaşlarımız bıçaklarını işin ehlinde bileterek kurbanlık hayvana acı çektirmeden ibadetlerini yerine getirmesini diliyorum. Bıçak bileme işlemini 3-4 yıldır sabit fiyat olan 2 TL'den yapıyoruz." dedi.