21 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat 19:00’da Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen yemeğe Vali Vekilimiz Ferhat BURAKGAZİ, Vali Yardımcısı Vekili Erkan İsa ERAT, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, daire müdürleri, Halk Eğitim Müdürlüğü personeli, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Cennet TARTANOĞLU’nun eğitmenliğinde 20 Şubatta başlayan  aşçılık kursuna katılan kursiyerler sertifikalarını almadan önce  protokol üyelerine kursta öğrenmiş oldukları Türk mutfağının eşsiz yemeklerinden ve tatlılarından oluşan yemeklerden ikram ettiler. Hafta içi 18:00- 21:00 saatleri arasında yapılan ve 13 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığı aşçılık kursunda kursiyerler hazırladıkları birbirinden güzel yemeklerle protokol üyelerinden tam not aldılar.

Aşçılık kursunda usta öğretici olan Cennet TARTANOĞLU kurs hakkında bilgi verdiği konuşmasında: “ Kursumuz 20 Şubat 2012’den bugüne kadar devam etti. Kursiyerlerimiz kursumuzun neticesinde bugüne kadar öğrendiklerimizi sizlerle paylaşalım, beraber yiyelim,  beraber içelim istediler. Bizler kursiyerlerimizin, sağlıklı bir ortamda, sağlıklı bilgilerle donatılarak, bundan sonraki hayatlarında yeni bir bakış açısı kazandırmak istedik. Yaklaşık üç ayımızı beraber geçirdiğimiz kıymetli kursiyerlerimizi tebrik ediyorum, teşriflerinizle şereflendirdiğiniz için de sizlere teşekkür ediyorum. ”dedi.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY yaptığı konuşmasında: “  Değerli kursiyerlerimiz bu her biri diğerinden güzel yemeklerle donatılmış soframıza bizleri de davet ettiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimiz hazırlamış oldukları yemeklerle harika lezzetler ortaya çıkarmışlardır.Onlar kurs süresince aldıkları eğitimin hakkını verdiklerini göstermişler ve iyi bir aşçı olmuşlardır. Kendilerini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Aynı zamanda bizleri burada yalnız bırakmayan, başta Vali Vekilimiz Sn. Ferhat BURAKGAZİ olmak üzere soframızda bulunan herkese teşekkür ediyorum. ”dedi.

Vali Vekilimiz Ferhat BURAKGAZİ ise yaptığı konuşmasında: “ Yeme-içmenin vazgeçilmez bir ihtiyaç , sağlıklı yaşam açısından bir yaşam kültürü ve bir sanat olduğuna inandığımız için , ilimiz Halk Eğitim Merkezinde açmış olduğumuz Aşçılık kursunda , kursta eğitim veren Cennet TARTANOĞLU ile yaklaşık 15 kişilik bayan kursiyerlerimiz 3 ay boyunca almış oldukları eğitim ve tecrübe ile aşçı adayı arkadaşlarımız burada yapmış oldukları yemeklerle iyi bir aşçı olduklarını da ispatlamış oldular. Kendilerini kutluyorum. Kurs süresince başarılı olan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum ve kazanmış oldukları mesleklerinin kendilerine hayırlı olmasını temenni ederim. “dedi.