Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında Aktekke Kent Meydanında oluşturulan Kutlu Doğum Meydanının açılışı gerçekleştirildi.

12 Nisan 2013 Cuma günü saat 13.45’te gerçekleştirilen açılış programına; Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı J. Alb. Selçuk Boz, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi vatandaşlara duru bulgur ve ehliz ayran ikramda bulundu.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Nuri Değirmenci yaptığı konuşmasında: “ Bu yıl Karaman’da 17 Sivil Toplum Kuruluşuyla bir araya gelerek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini planladık. Türkiye’de ilk kez bir “Kutlu Doğum Meydanı” oluşturduk. Diğer illerde Kutlu Doğum çadırı ve çarşısı gibi uygulamalar gerçekleştirilmişti ama ilk kez Karaman’da böyle bir meydan oluşturuldu. Sivil Toplum Kuruluşları birleşip bu meydanı oluşturarak Peygamber Efendimize (SAV) olan sevgilerini gösterdiler.

Bu meydanda Hadis-i Şeriflerin ve Sahabelerin isimlerinin yer aldığı pankartlar ile dini ve kültürel yayınların bulunduğu stantlar bulunmaktadır. Bu meydanın oluşturulmasında bizlere destek veren Valimiz Sayın Murat Koca’ya, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu ve Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Kutlu Doğum Haftasının huzura, kardeşliğe ve mutluluğa vesile olmasını diliyorum.” dedi.

İl Müftüsü Nuri Değirmencinin konuşmasının ardından Vali Koca ve beraberindekiler Kutlu Doğum Haftası Meydanı’nın açılışını gerçekleştirerek oluşturulan stantları gezdi. Program, Hacı Yusuf Camii İmamı F.Kerim Mutlu yönetiminde mahalli sanatçılardan oluşan koronun seslendirdiği Türk Tasavvuf Musikisi konseri verildi.

Meydanda İlk mescid Mescid-i Nebevi'nin maketi ilgi odağı oldu. Vatandaşlar dikkatli gözlerle maketi incelerken cep telefonlarıyla fotoğraf ve video da çekmeyi de ihmal etmediler.