Üçüncü sınıf öğrencilerince hazırlanan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Zembilli Ali Efendi Kur’an Kursu öğretim görevlisi ve aynı zamanda Kurra Hafızı olan Selman Altın tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve okunan ayetlerin meali açıklandı. Okunan Salavat- Şerifelerin duası yapıldıktan sonra programa başlandı. 
Okul Müdürü Erdal Demir tarafından açılış konuşmasında; O, Allah’ın öyle bir resulüdür ki, O’nun örnek ahlakı; günler, aylar, seneler geçse de eskimeyecek ve bütün, insanlara tek örnek ve önder olarak ebediyen yaşayacaktır.
O sadece bir kavme veya millete değil bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir, dedikten sonra; Sözlerimi sonlandırırken bu programın hazırlanmasında büyük emek sarf eden değerli öğretmen arkadaşlarımı ve öğrencilerimizi ve katılımınızdan dolayı siz değerli Peygamber Sevdalılarına şükranlarımı sunuyor, iyi seyirler diliyorum, diyerek konuşmasını tamamladı.
Programda Salavat-ı Şerifeler, ilahiler, Kırk Hadis sunumu, Şiir dinletisi, Kıssa anlatımları, monolog sunumları ve Esma- ül Hüsna sunumu yapıldı. Programa katılım oldukça yoğundu. Program esnasında salonda duygusal anlar yaşandı. Öğrencilerin her etkinliği salonda bulunanlarca coşkuyla alkışlandı.