Kutlu Doğum Konferansına Ayrancı İlçe Kaymakamı Mustafa Türkcan, Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, İlçe Jandarma Komutanı Abdullah Avcu, Balıkesir İl Müftüsü (Ayrancı İlk İlçe  Müftüsü)  İbrahim Öcüt, Karaman İl Müftüsü  Muhammet Lütfi Ketenci, İlçe Müftü V. Ramazan Demirci, Daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Proğram saygı duruşu, İstiklal Marşı,Kuran-ı Kerim Tilaveti, Müftü V. Sn. Ramazan Demircinin Açılış Konuşması ve Diyanet İşleri Başkanlıģımız tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile başladı.

1988-1990 yılları arasında Ayrancı İlçesinin ilk Müftüsü olarak görev yapmış olan halen Balıkesir İl Müftüsü olarak görevine devam eden İbrahim Öcüt'ün Hz. Peygamber ve güven topluluğu konulu konferansı ilgiyle dinlendi.

Din görevlilerince okunan kasideler ve 4-6 yaş arası kuran kursu  çocukların hazırlamış oldukları sunum izleyicilere unutulmayacak anlar yaşattı.

Son olarak Kazımkarabekir İlçesi Akarköy İmam Hatip 'i ,Ali Kırış'ın ilahi dinletisi ile sona eren proğram halk tarafından ayakta alkışlandı.