Kutlamalar çerçevesinde Piri Reis Kültür Merkezinde program düzenlendi.
01 Nisan 2014 Salı günü saat 10.30’da Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kutlama programına; Vali Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kütüphane Müdürü Adile Uyar ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta’nın protokol konuşmalarının ardından, kütüphane haftası etkinliklerine ilişkin hazırlanan slayt gösterisi ve Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileri tarafından sergilenen tiyatro gösterisi izlendi. Daha sonra 2013 yılı içerisinde en çok kitap okuyan okuyuculara, Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Program, Güzel Sanatla Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle sona erdi.

Programın sonunda Vali Murat Koca, Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Piri Reis Kültür Merkezinde; yağlı boya resim ve kitap sergisinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

50. Kütüphane Haftası etkinlikleri, 02 Nisan 2014 Çarşamba günü Kayserili Halk Kütüphanesi önünde saat 12.30 – 13.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan okuma etkinliği ile devam edecek.