Kanal D’nin sunuculuğunu Kadir Doğulu’nun, jüri üyeliğini; Emre Aydın, Ziynet Sali, Ömer Karacan ve Armağan Çağlayan’ın yaptıkları, 2 milyon TL büyük ödüllü şarkı yarışması  “X Factor Star Işığı”nda Karaman’dan katılan genç kız, jüriyi mest etti.

Yarışmanın bu hafta ekrana gelen bölümünde, son 48’e kalan yarışmacılar, 12’şerli gruplar halinde; “Genç Erkekler”, “Genç Kızlar”,  “27 Yaş Üzeri” ve “Gruplar” olmak üzere, 4 kategoride performanslarını sergiledi.  Dört jüri üyesinin her biri de, bir grubu çalıştıracak ve kendi grubu içerisinde eleme yapıp, en iyi 6 yarışmacıyı belirlemeye çalıştı.
Genç Kızlar Kategorisinde yarışan 22 yaşındaki Karamanlı yarışmacı Laçin Şeyda Akkuş Şebnem Ferah’ın “Yağmurlar” adlı parçasını seslendirdi.
Laçin’in X-Factor Star Işığındaki performansı jüri üyeleri ve salondakiler tarafından beğenildi. Performanstan daha çok, bekleme odasında rakipleri tarafından da ses tonu beğenilen Laçin, sahnedeki enerjisi ile de izleyicileri mest etti.
Şarkının ardından Laçin’in performansı değerlendiren juri üyeleri, Laçin’in ilerde iyi bir şarkıcı olma potansiyeline sahip olabileceğini ve sahnede kendinden çok emin ve çok rahat hareketleri ile de sahne enerjisi ve ışığı beğenilerek bu haftaki elemeleri geçti. Genç kız şarkısının ardından, “Ben Karaman’dan katılıyorum. Ailem Karamanlı. Şarkı söylemeyi seviyorum. Umarım yarışmada iyi yerlere gelirim.”dedi.