Karaman Polisevi’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına; Vali Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Meclis Üyeleri katıldı.

Gazetecilerle bir süre sohbet eden Elvan yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

“Karaman benim memleketim. Lütfi Elvan Karaman’dan ayrıldı, Karaman’daki çalışmalar sekteye uğradı gibi anlayış kesinlikle olmamalı. Her bir projeyi tek tek takip ediyorum. Karaman gelişmesi kalkınması için ne çaba sarf etmişsek bundan sonrada bu çabayı sarf edeceğiz. Zaten değerli Valimizle, Belediye Başkanımızla, Milletvekillerimizle sürekli görüşüyor, yatırımların ne durumda olduğu hakkında bilgi alıyor gerektiği yerde de müdahale ediyoruz. Zaman zaman yüklenici firmalardan dolayı aksamalar olabiliyor. Bunu sakın vatandaşlarımız işler durdu şeklinde algılamasın. Böyle bir durumda İlgili bakanlığımız hemen harekete geçiyor ve gerekirse yeniden ihale ederek çalışmanın devam etmesini sağlıyor. Konya ile Karaman arasındaki asfalt çalışmaları tamamlandı. Orada sadece Kaşınhanı Köprüsünde bir sıkıntı var 1 hafta süre içerisinde orası da tamamlanacak. Karaman – Konya yolunda hiçbir aksama olmayacak. Karaman-Ayrancı-Ereğli yolunda çalışmalar devam ediyor. 88 kilometrelik yolun bu yılsonu itibariyle 65 kilometrelik kısmı tamamlanmış olacak. Geri kalan kısmını 2016 yılında tamamlanacak. Ayrancı – Erdemli yolunun ihale ilanı yapıldı, çalışmalara başlanacak.  Karaman – Karapınar yolu ihale ilanına çıkıldı. İhalenin ardından çalışmalara başlanacak.Çevre yolunda ilk etap çalışmaları önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacak. Çevre yolunu özellikle şehir yakınına tuttuk ki yerleşim bölgesi o yana kaysın ve bölgeye canlılık getirsin. Hızlı Tren çalışmaları son sürat devam ediyor. Karaman’ın yeni bir tren istasyonuna ihtiyacı var. Bunun içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Belediye Başkanımızla sürekli görüşüyoruz. Belediye çalışmaları da son derece iyi gidiyor.”

Polis evindeki basın toplantısının ardından Lütfi Elvan ve beraberindekiler, çalışmaların devam ettiği; Bucakışla Yolu, Mersin Yolu Girişi, Çevre Yolu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı, Piri Reis Vadisi ve İşçi konutlarında incelemelerde bulundu.