Karaman Milletvekili, Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Herkese Seslenerek;''236 milyon avro’dan payımızı almak için projelerinizi bir an önce verin'' dedi.

Elvan açıklamasında, ilimizde kurulan Kırsal Kalkınma koordinatörlüğünün (IPARD) tarım ve hayvancılık sektörünün kalitesini arttırmaya yönelik olarak Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde hibe fonlarının dağıtılmasını hedeflediğini ve bu kapsamda %65’e varan hibe destekleri verdiğini belirtti. Hibelerin;
Hayvancılık işletmeleri,
Et ve süt ürünlerini işleme tesisleri,
Meyve ve sebze işleme ve depolama tesisleri,
Balıkçılık işleme tesisleri,
Arıcılık, süs bitkileri ve tıbbi aromatik bitkiler,
Yerel ürünler ve el sanatları,
Kırsal turizm,
Kültür balıkçılığı yetiştiriciliği alanlarındaki desteklemeleri kapsadığının altını çizdi.

Elvan, bu hibelerden kamu tüzel kişilikleri hariç tüm çiftçi, esnaf, sanayici, birlik ve kooperatiflerimizin faydalanabileceklerine de özellikle vurgu yaptı.
 
Bu meyanda TKDK Karaman İl Koordinatörlüğü’nün de içerisinde yer aldığı 42 İl Koordinatörlüğünün başvuru çağrı ilanına çıktığı bilgisini veren Elvan,  bu çağrı için tahsis edilen hibe miktarının yaklaşık 236 milyon Avro olduğunu açıkladı. Karaman İl Koordinatörlüğü’nün çıkmış olduğu bu ilk çağrı döneminin, 15-Şubat 15-Mart 2013 tarihleri arasını kapsadığını söyleyerek bu tarihler arasında projelerin verilmesi gerektiğine özellikle dikkat çekti.

Elvan, söz konusu hibe programına halkımızın teveccüh göstermesini ve her türlü destek ve yardım için il koordinatörlüğümüz uzmanlarından bilgi alınabileceğini belirterek bu sayede ilimize ciddi miktarda hibe desteğinin girmesinin ve istihdam artışının önünün açılacağını da sözlerine ekledi.