Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Sabah Dersanesi, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği LYS’ye girecek 12. sınıf öğrencilerin sınavlarda moral ve motivasyonu arttırmak için bir konferans beğeniyle izlendi.

Yüzlerce öğrenci salonu tıklım tıklım doldururken çoğu öğrenci de programı ayakta takip etti.


Sultanoğlu: Karaman’ın eğitimdeki başarısını sürekli kılmalıyız
Programda açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, eğitim öğretimde başarının kitap okuma alışkanlığının kazanılması ile mümkün olabileceğini belirtti. Sultanoğlu, 2013 yılında YGS’de Karaman’ın 10. Olarak elde ettiği başarının kalıcı ve sürdürülebilir olması için ellerinden gelen her türlü gayreti sarf edeceklerini bildirdi. Müdür Asım Sultanoğlu, “Akademik olarak elde ettiğimiz sonuç, göğsümüzü kabartmıştır. Bu başarıyı sosyal yönü gelişmiş, toplumun sorunlarına duyarlı, ailesine ve ülkesine faydalı erdemli davranışları kazanmış gençler yetiştirerek taçlandırmak istiyoruz. Bu hedefin gerçekleştirilmesinde bütün paydaşlarımızın katkısını önemsiyoruz.” şeklinde konuştu. Sultanoğlu'nun kısa ve öz konuşması öğrencilerden yoğun alkış aldı.

Uluslararası Antalya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve ARGE Ofisi Koordinatörü Engin Öztürk de yaptığı konuşmada ‘Üniversiteye tercihte dikkat edilmesi gereken’ hususlar hakkında kısa bir sunum yaptı. Öztürk, sunumunda üniversitelerinin çağdaş bir öğrenim için gerekli yükseköğretim altyapısını  dünyanın önde gelen üniversitelerini inceleyerek oluşturduklarını belirterek hedeflerinin 2030 yılında ilk yüzde bulunmak olduğunu sözlerine ekledi.

Baran: Televizyondan uzaklaşıp kitap okuma alışkanlığı kazanılmalı

Eğitimci Yazar Ziya Baran, çağımızda çocuk yetiştirmenin her geçen gün zorlaştığını belirterek, başarılı olmaları için motivasyon, anne babanın tutumu, kitap okuma ve hafızada tutabilmenin önemli olduğunu söyledi.

Velilere, çocuklarının başarısı için bakış açılarını değiştirmelerini ve televizyondan uzak tutmalarını tavsiye eden Baran, " Çocukların daha çok korunmaya ve kollanmaya ihtiyacı var. Her insan değerlidir, her anne babanın çocuğu da değerlidir. Çocuklarına, emin olmayı öğretmelidirler. Çocuk zihnini ayakta tutan, anne ve babanın bakış açısıdır. Çocuklarına kitap okuyarak örnek olacaklar." dedi. Televizyonun çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olduğunu vurgulayan Ziya Baran, "Çocuğunuz televizyon karşısına geçtiğinde bir süre sonra bakın, dünyayla ilişkisini kesiyor, kutunun esiri oluyor. Çocuklarınıza çok televizyon seyrettirmeyiniz. Çocuklarınızı yetiştirirken, yaşamanın yanında başka insanları da yaşatma felsefesini öğretin." şeklinde konuştu.

Programın sonuna doğru, hafıza tekniklerine de değinen Ziya Baran, yaptığı bir gösteri ile dinleyicileri hayrette bıraktı. Salonda bulunan davetlilerde 30 tane atasözü söylemelerini isteyen Baran, daha sonra arkası dönük bir şekilde seyirciler tarafında bilgisayara yazılan tüm atasözlerini teker teker atlamadan söyledi. Bunun yanında Ziya Baran numara karşılığına yazılan atasözlerinin numaralarını salondaki dinleyicilerin söylemesini istedi. Davetlilerin söylediği numaranın karşısındaki atasözünü de hiç şaşırmadan söyleyen Baran, bu işin bir tekniği olduğunu, fotografik hafıza tekniklerini öğrenerek herkesin bunu yapabileceğini ifade etti. Program sonunda davetliler tarafından uzun süre alkışlanan Ziya Baran, katılımcılara teşekkür etti

Seminer YGS’de il geneli sıralamada ilk 10’a giren Sabah Dersanesi öğrencilerine teşekkür belgesi verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.