Bakan Elvan, yaptığı konuşmada, “Üzüntülüyüz, hüzünlüyüz, yüreğimiz yandı, ocağımız söndü ama şundan emin olunuz; olayın olduğu ilk günden itibaren o şehit kardeşlerimizin yakınlarının hissettiği acıyı aynen bizler de hissettik” diyen Elvan, şehit olan madenci yakınlarını sadece hemşehri olarak değil, kardeş olarak gördüklerini dile getirdi.

İKİNCİ EV VERİLECEK

İkinci evlerin kısa sürede teslim edileceğini söyleyen Elvan, hem İstanbul hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla madenci ailelerine ikinci evlerinin de kısa sürede teslim edileceğini, ailelerin bu evlerden elde edecekleri kira gelirinin bütçelerine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Elvan, “Elbette bu 18 canımızı geri getiremeyiz ama bu süre zarfında gereken çabayı gösterdik. Bu kardeşlerimizin acısını dindirme yönünde yoğun bir çaba sarf ettik. TOBB’a teşekkür ediyorum 18 ailemize birer ev hediye ettiler” dedi.

İşçi yakınlarının acısını dindirme yönünde yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Elvan, 18 aileye ev armağan edilmesi noktasında gösterdiği hassasiyetten dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.

Bakan Elvan konuşmasının devamında kapanan madenlerden dolayı işsiz kalan işçiler ile yöre esnafının sorununa çare olmaya çalıştıklarını belirttiği konuşmasında “Bakanlar Kurulu’nda yaptığımız görüşmeler neticesinde, Soma’daki kardeşlerimizin yakınlarına verdiğimiz hakların aynısını Ermenek’teki kardeşlerimizin yakınlarına verilmesine karar verildi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündeminde. Yasalaşır yasalaşmaz şehitlerimizin yakınlarına bu desteği de sağlamış olacağız. İşsiz kalan kardeşlerimize destek olmak amacıyla Toplum Yararına Çalışma Programı’nı harekete geçirdik. Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla’da 450 kardeşimize istihdam imkânı sağladık. Banka borcu olan kardeşlerimizin kredi borçlarının ertelenmesi imkânını getirdik. Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla esnafımızın rahatlaması amacıyla KOSGEP’ten destek mekanizmasını uygulamaya geçirdik. Bu çerçevede her bir esnaf kardeşimize talep etmeleri halinde bu üç ilçede 50 bin lira faizsiz, ilk yıl ödemesiz, müteakip üç yılda ödenecek şekilde kredi mekanizmasını geliştirdik. Desteklerinden dolayı sayın Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’a teşekkür ediyorum.” Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan  ile Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da ailelerin acısını paylaştığını dile getiren Elvan, ağlayan, üzüntü içinde olanları çok iyi anlıyorum” dedi.