Madenşehri Köyünün mevcut köy yerleşik alanının sit alanı olması ve yapılaşmaya müsaade edilmemesi sebebiyle köy halkı mevcut evlerinde zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyordu.  Köy halkının uygun şartlarda yaşamını sürdürmeleri tarım ve hayvancılıkla uğraşmaları sebebiyle tarımsal yapılarını yapabilmeleri amacıyla Valilik tarafından daha önceden etütleri yapılarak tespit edilen 160 dekarlık alanın köy yerleşik alanı olarak değerlendirilmesi ve bu alanda imar planı yapılması kararlaştırıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden konu hakkında yapılan açıklamada, “Madenşehri köyümüzün yeni köy yerleşik alanı çalışmalarının hızlandırılması ve köydeki küçük tarım parsellerinin birleştirilerek daha ekonomik tarım yapılabilmesi amacıyla Madenşehri Köyümüz Bakanlar Kurulunca 3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu kapsamında uygulama alanı ilan edilerek 06.02.2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Madenşehri Köyünde köy yerleşik alan çalışmalarıyla ilgili çalışmalar Bakanlıkça tamamlanmış ve arazi toplulaştırma çalışmalarıyla birlikte hızla yürütülerek son aşamaya gelinmiştir.

Madenşehri Köyünde arazi toplulaştırmasında 4 bin 570 da alanda çalışmalar yapılmış, güncel tapu bilgileri alınmış, fotogrametik ortofoto çekilerek taşınmazlar üzerindeki sabit tesis yatırımlarının tespiti yapılmış, toprak numuneleri alınarak derecelendirme haritaları hazırlanmış ve askıya çıkartılmıştır. Yapılan mülakatlar doğrultusunda I.parselasyon haritası onaylanarak 26 Aralık 2014 tarihinde maliklerin kontrol etmeleri amacıyla Köy Muhtarlığında askıya çıkartılmıştır. Askı süresi 9 Ocak 2015 tarihinde sona erecek olup, II. ve III. askı ilanlarından sonra tapu tescil işlemlerine geçilecektir. 2015 yılı içerisinde işlemlerin tamamlanması hedeflenmektedir.

Madenşehri Köyü yeni köy yerleşim alanında 113 adet (bin m²) konut alanının yanı sıra okul, camii, köy konağı, kültürel tesis alanı, park, spor tesisi alanı, sağlık ocağı ve ticari tesis alanları bulunmaktadır” dedi.

HABER MERKEZİ