Camii Ahmet Yesevi Mahallesinde büyük bir ihtiyacı karşılayacak.

Mümine Hatun Camii Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Orhan Soydan çevrede camii olmaması nedeniyle büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan yeni camiinin inşaatına başladıklarını söyledi.

Soydan camiilerinin kısıtlı imkanlar içinde temelin atılıp alt duvarlarının yapımına kadar güçlerinin yettiğini ifade etti.

Destek için börek, şebit ekmek yapıyorlar;
Mahallenin kadınları ise imece usulünde bir olarak camiilerine destek olmak için börek, şebit ve mayalı gibi temel gıdaları üretmeye başladılar. Kadınların yaptığı ürünleri de erkekler kapı kapı, dükkan dükkan dolaşıp satıyorlar.

Alt katı kadınlar için Kuran Kursu olacak camii de engelliler de unutlmamış. Dernek başkanı ve başkan yardımcısı da fiziksel engelli olunca camiinin girişine kurallara uygun yaklaşık 50 metre civarında engelli rampası da yapılacak.

Camiinin ismini Karamanlılar koyacak;
Dernek başkanı Soydan camiilerinin ismi için bir çok isim bulmalarına rağmen hepsinin kullanıldığını tespit ettiklerini eklerken;' Camiimizin isim önerilerine de açığız. Hem camiimiz için maddi manevi destek bekliyoruz, hem de isim konusunda,''dedi.

Yardımlarınız İçin Karaman Ziraat Bankası Merkez Şubesi;
62907732-5001- 177 Karaman
İban; TR 60 0001 001 7762 90 77 32 5001