Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tekno girişim Sermaye Desteğini kazananlar arasından “2239 - Girişimcilik ve Yenilikçilik Eğit. ve Araş. Faaliyetlerini Dest. Prog.”  kapsamında TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Girişimcilik ve Yenilikçilik Eğitim ve Araştırma Faaliyetlerini Destekleme Programı, 2014 yılı başvurularının bilimsel değerlendirme sonuçları BİDEB Değerlendirme ve Destekleme Kurulu'nun toplantısında incelenmiş ve 10 kişinin desteklenmesine karar verilmiştir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde öğretim elemanı olan Mahmut Durgun ABD’de bulunan Silikon Vadisi’ne davet edilen 10 kişiden biri olmuştur.    

Mahmut Durgun aynı zamanda Konya Teknokent bünyesindeki MRME Ar-Ge Bilişim Tasarım Reklam San. Tic. Ltd. Şti. firma sahibidir.  “Bulut Cihaz” isimli çalışmasıyla her türlü teknolojik cihazın yapay zeka olarak internet üzerinden izlenmesi ve kontrolünü sağlayan bu teknoloji sayesinde akıllı ev otomasyonları, akıllı cihazlar, akıllı tarımsal teknoloji ürünlere alt yapı oluşturulabileceği iş fikriyle yarışmayı kazanmıştır.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı’yı yerinde ziyaret eden Mahmut Durgun silikon vadisinde yapacağı teknik gezi konusunda bilgi verdi. Mahmut Durgun’u tebrik ediyor başarılarının devamını bekliyoruz.