13 Mayıs'ın Türklük için önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Ünüvar, ''Yıllar evvel nasıl destansı bir fermanla Türkçe vurgulanmışsa, bugün de Türk milliyetçilerinin yegane kalesi olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarda olması gerektiğini ve ancak bölücülüğün bu yolla giderileceğini vurguluyoruz. Ezan-ı Muhammedinin bir zamanlar Türkçe okunmasını işaretle halk üzerinden oy devşirenler bugün, Kürtçe Kuran-ı Kerim ile aynı denemeyi yapmaktadırlar'' dedi.

Ayrışmanın ve kutuplaşmanın dil birliğinin bozulmasıyla başladığına değinen MHP merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar sözlerine şöyle devam etti;

''Yıllardır Anadolu'da yaşayan vatandaşlarımızın hepsi için kullanılan 'Türk Milleti' ifadesi, 13 yıllık AKP iktidarı ile kayboldu. Şimdi ülkenin her bir yanında etnik kökenleri ile anılmak isteyen ve 'Türk Milleti' ifadesini kabul etmeyen topluluklar türedi. Bununla birlikte yakın zamanda memleketçilik, mezhepçilik veya lokal milliyetçilik halkın daha da ayrışmasına sebep oldu. Ortadoğu'da cereyan eden hadiselerin perde arkasındaki ayrışma'dan ders almaksızın, artık güzel ülkemizin birçok bölgesinde köy, kasaba, ilçe, il veya kurum tabelaları Türkçe yerine Kürtçe olarak yazılı.

 İşte bu durum içerisinde Dünya'nın en köklü ve zengin dillerinden biri olan Türçemizin 13 Mayıs 1277'de Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanıyla Anadolu'da ilk kez devlet dili olarak kabul edilmesinin yıldönümünü onurla kutluyoruz. Millet olarak birlikte yaşamanın ilk şartı olan dil birliğinin sağlanmasının gerekliliğine olan inancı ile Karamanoğlu Mehmet Bey, Toroslar üzerinde yaşayan bütün Türkmen boylarını toplayıp, 'Bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk Dili’nden başka dil kullanmaya’ şeklinde ilan ettiği fermanı ile devlet işlerinde dil birliğini sağla.

Bugün millet olarak birlikte yaşamanın ilk şartı olarak tıpkı Karamanoğlu Mehmet Bey gibi dil birliğini tekrardan tesis etmemiz gerekir. Ayrıca Atatürk'ün 'Millî his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin millî ve zengin olması, millî hissin gelişmesinde başlıca müessirdir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir, yeter ki bu dil şuurla işlensin' sözleri de günümüze ışık tutan yönleri ile hepimize bir uyarı olmalıdır. Bu vesilelerle Türkçe'nin resmi dil ilan edilişinin yıldönümü olan Türk Dil Bayramı'nı kutlarım. Ne Mutlu Türküm Diyene'' dedi.