14 Aralık Cumartesi günü saat 14:00 de Mali Müşavir Odası Seminer Salonunda Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü Eski Daire Başkanı YMM Ali Çicen ve Konya Vergi Dairesi Eski Başkanı YMM Sıtkı Aksöz’ün katılımlarıyla “E-Fatura, E-Defter ve Yeni Nesil Yazarkasa Uygulamaları” Semineri yapıldı.

Mali Müşavirlerin yoğun ilgi gösterdiği Seminer’de YMM Sıtkı AKSÖZ ve YMM Ali ÇİÇEN, E-Fatura, E-Defter ve Yeni Nesil Yazarkasa Uygulamaları hakkında ilimizdeki Mali Müşavirlere konuyla ilgili bilgiler verdiler. 
Oda Başkanı Ayhan Şancı’da “ilimizde 2011 yılı cirosu 10 milyon TL sını aşan firmaların durumlarını yeniden gözden geçirerek E-Fatura uygulamasına tabi olup olmadıklarını kontrol etmeleri ve şartları geçenlerin cezalı bile olsa E-Faturaya başvuru yapmaları ileride ağır müeyyidelere maruz kalmalarını önleyecektir.”
“Yine YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ KULLANMA ZORUNLULUĞU ile ilgili olarak da İşyerlerinde SEYYAR POS bulunan mükelleflerin SEYYAR POS CİHAZLARINI İADE EDİP sabit pos cihazlarına geçmeleri halinde YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ ALMALARINA GEREK YOK.
İşyerlerinde Perakente satış yapan ve SEYYAR POS kullananlar ile Yol kenarı otopark hizmeti veren mükellefler EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadırlar. Cihaz kullanma mecburiyetine tâbi olanların, cihazın faturasının düzenlendiği tarihten itibaren 90 gün içerisinde Vergi Dairesine kayıt ettirmesi gerekir.
Mevcut yazarkasaların mali hafızalarının 01.01.2014 tarihinden itibaren dolması durumunda, cihaz hurdaya ayrılacak ve yerine Yeni Nesil Yazarkasa kullanılmaya başlanacaktır. 
Yeni işe başlayan ve halen kullanan mükellefler kullandıkları mevcut yazarkasaların mali hafızaları dolmadığı sürece 31.12.2015 tarihine kadar eski tip Yazarkasaları alıp kullanabileceklerdir.”
Esnaflarımızın Mali Müşavirleriyle durumlarını değerlendirmeleri ve sürekli irtibat içerisinde olmalarını tavsiye etti.