Yaklaşık bir yıl önce Cumhuriyet İlkokulunda başlatılan  Mavi Kapak Toplama Projesinde sona gelindi.

Cumhuriyet İlkokulunda engelli bireylere verilmek için toplanmaya başlayan mavi kapaklarla tekerlekli sandalyeler alınarak gerekli yerlere ulaştırılacağı öğrenildi.

Okul idaresinden alınan bilgiye göre; Okullarının mavi kapakları toplamada adeta bir merkez haline geldiği öğrenilirken, gerek okullarında toplamalarıyla, gerekse İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaman Cezaevi Müdürlüğü, çeşitli kamu kurumlarından, özel şirketlerden ve özellikle diğer okulların bünyelerinde toplanan kapaklar neredeyse yarım tona ulaştı.
Yine bu kapsamda Karaman Otelcilik Turizm ve Meslek Lisesi idaresi, öğretmenleri ve öğrencilerin gayretleriyle dört çuval mavi kapak topladılar. Okul idaresi topladıkları bu kapakları Cumhuriyet İlkokulu yetkililerine teslim ettiler. 
Cumhuriyet İlkokulu yetkilileri gösterilen ilgiden ve destekten dolayı çok memnun olduklarını ifade ederken, katkı sağlayan küçük büyük herkese teşekkür ettiler. Ayrıca alınacak 2 tane tekerli sandalyenin birisini engelli öğrenci velilerine, diğerini ise yine ihtiyaç sahibi engelli birisine vereceklerini de eklediler.