Kamu Hastaneleri Karaman Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu yaptığı açılış konuşmasında seçim öncesi sonrası derken durağan bir dönem geçirdiklerini ancak bundan sonra yeniden birlik olarak hızlarının ivme kazanması gerektiğini belirtti.

Karaman Devlet Hastanesine anjiyo cihazının geldiğini ve en kısa zamanda açık kalp cerrahisinin Karaman da yapılmaya başlanmasıyla İlimiz için büyük bir eksiğin giderileceğini vurguladı.  “Yatırımlarımıza devam edeceğiz” diyen Dr. Ayhan Erenoğlu yoğun bakım yatak sayılarımızın doluluk oranlarından dolayı yatak sayılarında revizyona gidebileceklerinin sinyalini verdi. Hastalıklarının son dönemlerinde evde bakımı zor olan hastaların tedavi ve bakımlarının hastane ortamında devam etmesi için “palyatif bakım” kliniğinin Karaman Devlet Hastanesinde açılması için yetkililerden hazırlıkların biran evvel tamamlanmasını istedi. 

Ayhan Erenoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“ Kurumlarımızın majör ihtiyaçlarını gidereceğiz.  İl Özel İdaresi tarafından ESWL ( Kapalı Böbrek Taşı Kırma )Cihazının ya da mamografi cihazının alınması yönünde görüşmelerimiz oldu. Sağlık yatırımları planları arasına aldılar.

Diğer taraftan Ermenek Devlet Hastanesinin inşaatının % 80’i tamamlanmış durumda. İnşaat süratle devam ediyor. Bundan sonraki süreç daha önemli. İç donanım planlama taşınma işlemleri büyük uğraş gerektirecek. “

Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu Birliğe yeni katılan Uzman Hasibe Ceyhan’ı da salondakilere tanıttıktan sonra kendisine hoş geldin diyerek başarılar diledi.

Verimlilik Değerlendirme toplantısı hastanelerin mayıs ayı sunumlarıyla devam etti, Kamu Hastaneleri Verimlilik Birim Sorumlusu Fatma Koca Akkuş’ un Sağlık Bakanlığının Kamu Hastaneleri Verimlilik Değerlendirme Karnelerinde yaptıkları değişikliklerle ilgili konu anlatımıyla sona erdi.