Karaman Şubesinin yoğun bir katılımla Düğün Park tesislerinde gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurulu'na HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan yanı sıra, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zekeriya Koca, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Tüfekçi, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Genel Merkez Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Sert, Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin, Konya Şube Başkanı Vacit Sır, Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, Aksaray Şube Başkanı Nedim Deniz, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu,  Muhtarlar Derneği Başkanı Hakan Şahiner, Öz Gıda İş İl Başkanı Adnan Gürsoy, Öz Orman-İş Konya Şube Başkanı Ali Serin, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“SENDİKALI İŞYERLERİNDE ÖLÜMLÜ İŞ KAZALARI ASGARİYE İNİYOR”
Bazı işverenlerin sendikal yapının kendileri için önemli olduğunun bilincinde olduklarını ve Karaman’da sendikal örgütlülüğün çoğaltılması içinde destek verdiğini, ancak diğer işverenlerin örgütlülüğün önemini bilmediklerinden dolayı bu işverenlerin yalnız kaldığını kaydeden Arslan, şöyle devam etti: “Her iş kazasından sonra sendikalı ile sendikasız işyeri arasında kıyas yapılıyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; iş kazalarının yüzde 98’i sendikasız yerlerde gerçekleşiyor. Sendikalı olan yerlerde ölümlü iş kazaları asgariye iniyor. Sendika olmayınca sorumluluklar yerine getirilmiyor, sonra tabutların başında ağlıyoruz. Çaresiz insanlar ölüme gidiyor. İnsanların yoksulluğunu, çaresizliğini durdurmamız gerekiyor. En büyük sermaye beşeri sermayedir. İş kazalarıyla bu sermayeyi kaybetmeyelim. Ermenek’te maden ocaklarında sendikalı olmak işten atılma sebebi, işten atılmayı geçtik diğer ocaklara da alınmıyorlar. İşverenler bu sözlerimizi bir karşı taraf gibi algılıyor. Oysa söylediklerimiz herkesin faydasına. Bu yapıyı bizim değiştirip dönüştürmemiz gerekiyor. Birlikte bir şeyler yapabiliriz.”dedi.

“TAŞERON İŞÇİLİĞİ NEREDEN BAKILIRSA BAKILSIN İFLAS ETMİŞ BİR UYGULAMADIR”
Arslan, taşeron uygulamasını da eleştirerek, taşeron işçilerin maliyetinin kadrolu şçiden daha yüksek olduğunu söyledi. Arslan, devlet yüzde 18 KDV ödüyor, kıdem tazminatı ödüyor. Kamu zarar uğruyor. Bir de kamuda işçi sayısı fazla deniyor. Ama memur sayısını kimse sorgulamıyor. Gözler işçiye dikiliyor. Taşeron işçiliği nereden bakılırsa bakılsın iflas etmiş bir uygulamadır. Bu modeli dönüştürmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Daha sonra Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Genel Başkan Arslan’ın sözlerine katılmamanın mümkün olmadığını ifade ederek, “Karaman medeniyetin merkezidir. Sayın Arslan’ın sözünü ettiği rantabl politikaları burada hayata geçirmeliyiz” dedi.

Sonra kısa bir konuşma yapan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, üniversitelerin emekçilerin sorunlarına duyarsız kalmasına üzüldüğünü ifade etti. Karataş, Genel Başkanımız Arslan’a hitaben, “Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi olarak, bilim insanları olarak rüyanıza ortak olmak istiyorum” dedi.

MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Karaman Eski Belediye Başkanı İbrahim Gürcan ve Aksaray Şube Başkanı Nedim Deniz birer selamlama konuşması yaparak, genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ettiler.

Genel Merkez Kadın Komite Başkanı H. Yusra Erilli Kurumlu da kadınların ekonomiye katıldığı durumlarda ekonomik büyümenin daha fazla olduğu bilgisi paylaşarak, şöyle konuştu: “Toplumun güçlenmesi, gelişmesi için kadının güçlendirilmesi gerekmektedir. Kadınlarımızı pozitif ayrımcılıkla öne çıkarmalıyız, onları desteklemeliyiz. Sendikamızın 1979’dan beri sürdürdüğü onurlu mücadelede kadın olarak ben de varım demeliyiz. Kadın çalışanlar olarak iş hayatında daha aktif olmalı, sendikal faaliyetler içinde daha çok yer almalıyız.”dedi.

 Karaman Şubesinin 4 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurulu seçimleri sonucunda Mehmet Bayrakçı 109 delegenin 70'inin oyunu alırken, rakibi İsmail Doğan 30 oy aldı. Bayrakçı yeniden Şube Başkanlığına tekrar seçilirken, Şube Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Mehmet Tayyar Alkan ve Ahmet Sert seçildi.