Karaman'ın küçük ve orta ölçekli esnaflarına yönelik teşvik ve desteklerin daha dikkatli yapılması gerektiğini söyleyen aday adayı Mehmet Ural, ''Sanayi esnafı ziyaretimizde esnafın özellikle vurgu yaptığı husus, teşvikler konusu oldu. 'Küçük Esnafa müjde' şeklinde duyurusu yapılan teşviklerin gerekli şartlarının ağır olmasından şikayet eden esnafımız, teşvik alabilmenin çok zor olduğunu söylüyor. Hal böyle olunca daha önceki ziyaretlerde de sıklıkla karşılaştığımız 'Çözüm Odaklı' çalışmanın olmadığını görüyoruz.

Vatandaş iş yapılıyor desin diyerek başlanan her icraat kötü sonuçlar doğuracağından, her işe başlarken ve o iş yürütülürken mutlaka vatandaşa yani o konunun muhatabı olan esnafa direkt olarak müracat edilmelidir. Esnafa verilen destekler artırılmalı şartlar hafifletilmelidir. Vatandaş verilen teşvikleri alabilmek için torpil aramadan fert olarak hak edebilmelidir.'' dedi.

Nitelikli eleman ihtiyacının oldukça önemli olduğunu belirten aday adayı İsmet Hatipoğlu, ''Karaman'ın bu güzel ustaları sanat ve el becerilerini, birikimlerini gelecek nesillere aktarabilmek adına yetiştirmek üzere eleman bulamıyor. Ayrıca nitelikli eleman sıkıntısı da oldukça yoğun yaşanıyor. İşçi ile işverenin buluşması ve bu iki kesim arasında ortak dil oluşturma noktasında herhangi bir çalışma malesef yok, veya yeterli değil.

Özellikle makina ve ekipman kullanabilecek kalifiye eleman bulamayan esnaf, yapacağı yüksek bütçeli yatırımları ve kapasite artırımını ertelemek zorunda kalıyor. Esnafın kalkınması şehrin kalkınması anlamına geleceğinden özellikle sanayi esnafının sorunları dinlenerek yerinde hamleler süratle yapılmalıdır.'' dedi.

Ziyaretlerin devam ettiğini söyleyen aday adayları halkın gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirtti. Sanayi ziyaretlerinin ardından Semt pazarını dolaşan aday adayları burada pazarcı esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi.