Anadolu Gençlik Derneği  Karaman Şubesi tarafından “Mekke'nin Fethi” programı düzenlendi. Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen proramda konuşan AGD Karaman Şube Başkanı Şabettin Gezen,  Mekke’ni  Fethi’ni yılbaşına alternatif değil inançları gereği kutladıklarını söyledi. Her yıl Anadolu Gençlik Derneği tarafından ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde Mekke’nin Fethi kutlandığını dile getiren Gezen, "Mekke’nin Fethi, Fetih suresinin nazil olduğu gündür. Bugün fetih ruhuna muhtaç bir haldeyiz. İnsanımız her yönü ile fethe muhtaç. Müslümanlar, bugün Hristiyanların kutladığı Noel ve Yılbaşı’nı kutlar hale geldi. Anadolu Gençlik Derneği olarak imanlı, ahlaklı ve şuurlu bir gençlik yetiştirmek için çalışıyoruz." diye konuştu.
Gecede, ayrıca AGD tarafından lise ve ortaokul  öğrencileri arasında düzenlenen 'Siyer-i Nebi Yarışmasında' dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Milli gençlik vakfı’nın 41. kuruluş yıl dönümü münasebeti ile her iki kategoride de 41 öğrenci olmak üzere toplam 82 öğrenci ödüllendirilmiş oldu. Ortaokulllar düzeyinde İlimiz Sabiha Gökçen ortaokulu öğrencisi Selvi Öztekin birinci olurken 1000 TL ödülünde sahibi oldu.Liseler kategorisinde ise İlimiz TOBB Fen Lisesinden Sadegül Çalışkan birinci olurken 1500 Tl’nin sahibi oldu. Gece de 30’u çeyrek altın olmak üzere toplamda 20.000 Türk Lirasına karşılık gelen para ve sürpriz ödüller sahiplerini buldu.
Programa her kesimden katılım sağlanırken özellikle, öğrencilerin ve  çeşitli daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. 
Gece de KMÜ İslami İlimler Fakültesi öğretim elemanı. Yard. Doç. Dr. Nasuriddin Mazhari Kuran ziyafeti verirken,  ilahi ezgi sanatçıları  Abdulkadir Uzun ve Hakan Balcı bir birinden güzel ezgileri ile geceye renk kattılar. Mekke'nin fethi ile ilgili sinevizyon gösterilerinin de yer aldığı gecede söz alan KMÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin insanlarımızın giderek kültürel yozlaşmaya maruz kaldığı şu günler de, ülkemizin beş yüz farklı noktasında Mekke’nin Fethi programının kutlandığını duymuş olmaktan dolayı başta Karaman Şube yönetimi olmak üzere Anadolu Gençlik Derneği’ne şükranlarını ifade etti.
Gece Program sunucusu Adem Gümüş’ün katılımcılar için yapmış olduğu dua ve hayır temennileri ile son buldu.